Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Frågor och svar om Autoladda

Tjänsten Autoladda stängs ner den 31 december 2017. Avbeställ genom att logga in på Mina sidor och klicka på ”Mina Västtrafikkort”. Dra knappen för Autoladda till ”AV”. Du får en kvittens via e-post.

Ladda ner vår app Västtrafik To Go för ett enkelt sätt att köpa biljett

 • I grund och botten handlar det om att använda Västtrafiks resurser på ett ansvarsfullt sätt. Autoladdatjänsten är byggd med gammal teknik och drabbas relativt ofta av tekniska störningar. Vi skulle behöva bygga om hela tjänsten från grunden för att få den att fungera på ett bra sätt. Och det vore väldigt kostsamt. Nu när vi har appen Västtrafik To Go kan vi ge ännu bättre service om du istället köper din biljett i mobilen.

 • Om du vill fortsätta att resa med ett Västtrafikkort så kan du göra det även i framtiden. Det är bara tjänsten att fylla på kortet automatiskt som försvinner. Du kan fortfarande ladda sitt kort hos våra försäljningsombud.

  Ett annat alternativ är att köpa biljett i appen Västtrafik To Go. Då slipper du hålla reda på ett Västtrafikkort, slipper sätta in pengar i förväg och kan köpa biljett precis var och när du vill. Dessutom får du samma låga pris som med kontoladdning när du köper enkelbiljett.

 • Det ser du enklast under "Mina Västtrafikkort" i vänstermenyn på Mina Sidor. Du kan även vända dig till ett försäljningsombud eller en Västtrafikbutik och be om en kortinspektion.

 • 1. Logga in på Mina sidor på vasttrafik.se.

  2. Välj "Mina Västtrafikkort".

  3. Dra knappen för Autoladda till AV.
  (Självklart kan du resa upp hela laddningen du redan betalat för.)

  Att avsluta Autoladda tar upp till sju dagar. När sju dagar har passerat måste du visa upp ditt Västtrafikkort mot en kortläsare på fordon, hos ett ombud eller i en Västtrafikbutik för att avbeställningen ska slutföras. Därefter kan det ta upp till 48 timmar innan statusen för ditt Västtrafikkort uppdateras på Mina Sidor.Om du autoladdar kontoladdning kan du avbeställa när som helst. Om du autoladdar periodkort måste du avbeställa senast 8 dagar innan din nuvarande periodladdning går ut, för att nästkommande betalning inte ska hinna genomföras.Du får en kvittens via e-post när du avbeställer.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val