Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Enkelbiljett försäljningsställe

Du kan köpa din biljett i våra Västtrafikbutiker eller på något av de hundratals försäljningsställen som finns runt om i regionen. På vissa ställen längs kusten finns det även biljettautomater på kajen, där du kan köpa biljett.

Så här betalar du i våra automater

På våra försäljningsställen kan du alltid betala med både bankkort och kontanter. Biljetten får du som en vanlig pappersbiljett eller laddad på ett Västtrafikkort som börjar gälla först när du visar det mot kortläsaren ombord. Du kan vänta upp till 365 dagar med att använda biljetten som laddats på Västtrafikkortet. Pappersbiljetterna börjar gälla direkt.

Priser

Område Vuxen Ungdom

Kommun 42 kr 32 kr

Tätort 29 kr 22 kr

Göteborg 29 kr 22 kr

Lerum 29 kr 22 kr

Mölndal 29 kr 22 kr

Partille 29 kr 22 kr

Öckerö 29 kr 22 kr

GMP* 42 kr 32 kr

ToV** 28 kr 21 kr

* Göteborg, Mölndal och Partille
** Trollhättan och Vänersborg tätort

För resa mellan flera zoner, sök din resa i Reseplaneraren.

Västtrafiks åldersgränser

Hur länge gäller biljetten?

Reser du inom en zon är biljetten giltig i 90 minuter. Reser du mellan flera zoner är bytestiden 180 minuter. Du får göra så många byten du vill under den tiden som biljetten gäller. Om biljetten är giltig när du stiger på kan du åka med hela vägen, även om giltigheten går ut under resans gång.

Ska du resa mellan två hållplatser i samma zon, men via hållplatser i annan zon? Läs mer under Frågor och svar om enkelbiljetter.

Vill du resa vidare? Tillgodoräkna dig din enkelbiljett och köp en övergångsbiljett. Läs mer om övergångsbiljetten under Frågor och svar om enkelbiljetter.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val