Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Skärgård

Resor i skärgården är ofta detsamma som för andra resor i kommunen, men vissa skärgårdslinjer kostar lite mer. I listan nedanför har vi samlat alla linjer med särskilda villkor och priser.

Du kan i  Reseplaneraren förutom nedanstående priser för Kosterbåtarna, också se vilka färdbevis som är giltiga för den sträcka du vill resa samt kostnaden för dessa under fliken/knappen "Pris". Har du ett periodkort som är giltigt i den kommun där båten trafikerar, behöver du inte betala något extra. Reser du ofta med våra skärgårdslinjer, förutom Kosterbåtarna, och inte är i behov av att resa övrigt inom kommunen är vårt periodkort  Skärgård ett bra val.

 • Vi sänker priset till Marstrand från 1 november 2016 fram till och med juni 2017, som ett pilotprojekt.

  Med enkelbiljett eller kontoladdning:

  Vuxen: 29 kr

  Ungdom: 22 kr 

  Du kan inte köpa biljett ombord på färjan. Däremot kan du köpa enkelbiljett i vår app Västtrafik To Go, via biljettautomat på kajen eller i kiosken. I kiosken kan du också få hjälp  att köpa/ladda på kontoladdning och/eller periodbiljetter. 

  Visa biljetten på resan till Marstrandsön, återresan från ön är alltid inkluderad oavsett tidpunkt.

  Har du redan betalt bussbiljett inom Kungälvs kommun eller har en periodbiljett som gäller i Kungälv kommun behöver du inte betala något extra på färjan.

  Reser du med färjan ofta och inte är i behov av att resa övrigt inom kommunen, tjänar du på att köpa Marstrand 365 dagar.

 • Strömstad - Kosteröarna och Strömstad - Ramsö

  Köp gärna biljetten innan du stiger på båten. Det finns biljettautomater på kajen och du kan köpa biljett på Pressbyrån 100 meter från båtterminalen. 

  Priser mellan 1 maj och 30 september:

    Vuxen Skolungdom
  Enkelbiljett 85 kr 65 kr
  Tur och retur 130 kr 100 kr
  Kontoladdning 65 kr  50 kr 

   Priser mellan 1 oktober-30 april:

    Vuxen Skolungdom
  Enkelbiljett 65 kr 50 kr
  Tur och retur 100 kr 75 kr
  Kontoladdning 50 kr  37,50 kr 
  Strömstad - Öddö/Styrsö och Koster - Ramsö
    Vuxen Skolungdom
  Enkelbiljett 50 kr 40 kr
  Tur och retur 75 kr 55 kr
  Kontoladdning 37,50 kr 27,50 kr

  Resor mellan Nord- och Sydkoster kostar med enkelbiljett 10 kr. Periodkort Skärgård gäller inte på Kosterbåtarna.

  Läs mer på Kosterbåtarnas hemsida

 • Ombord kan du köpa en rundtursbiljett med bankkort eller kontant, och med den kan du från Fjällbacka brygga åka ut i Fjällbacka skärgård och tillbaka. Är du vuxen betalar du 110 kr och är du skolungdom betalar du 85 kr.

  Vid på- och avstigning utefter linjen i Fjällbacka skärgård är enkelbiljettspriset 42 kr för vuxen och 32 kr för ungdom.

  Vid resa med kontoladdning är priset 33 kr för vuxen och 25 kr för ungdom.

  Västtrafiks periodkort giltiga inom Tanum kommun gäller också för resa med Postbåten.  

 • Som resenär behöver du inte betala någon biljett för att resa med Älvsnabbare, linje 286, mellan Stenpiren och Lindholmen.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val