Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Chalmerskortet

Chalmerskortet är ett Västtrafikkort för dig som är anställd eller studerar minst 15 högskolepoäng på Chalmers tekniska högskola. Det är giltigt på linjerna 16, 16X och 55.

Korten säljs av STORE på Chalmers Johanneberg samt av Kokboken på Chalmers Lindholmen. Höstterminens Chalmersladdning kostar 305 kr och är giltig 14 augusti 2017 – 31 januari 2018.  

Chalmersladdningen är personlig
Vid köptillfället ska du styrka studier eller anställning på Chalmers samt skriva ditt namn på baksidan av kortet. Vid en biljettkontroll ska du visa legitimation som överensstämmer med namnet på kortet samt intyg på studier/anställning. Godkända intyg för studenter är giltigt Mecenatkort som det står Chalmers studentkår på (fysiskt kort eller app), alternativt kvitto på betald kåravgift eller tillfälligt kort från Chalmers studentkår. Godkänt intyg för anställda är Chalmers passerkort med namn och bild.

Du kan ha en kontoladdning på ditt Chalmerskort och betala med den på andra linjer. Kontoladdningen är inte personlig.


Registrera kortet för förlustgaranti

Registrera gärna ditt kort på Mina sidor. Då kan du spärra ditt kort om du förlorar det och kostnadsfritt beställa ett nytt med samma giltighet. 


Villkor för resor med Chalmersladdningen
För resor med Chalmersladdningen gäller Västtrafiks allmänna resevillkor.

Anställda får enbart använda Chalmersladdningen för tjänsteresor (inte till/från arbete). Om du avslutar dina studier eller din anställning får du inte längre resa med Chalmersladdningen.

Återköp eller utbyte mot annan laddning tillämpas endast i de fall som omfattas av kollektivtrafiklagen*.

 

*Du har rätt till återköp om trafikutbudet ändras efter köpet på så sätt att det avviker från vad du har kunnat förutsätta vid köptillfället och avvikelsen är av väsentlig betydelse för dig.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val