Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Pendelpausen - I väntan på nästa avgång

2017-09-11 kl 07:56

Pendelpausen är Västtrafiks nya satsning med syfte att ge våra resenärer kulturupplevelser medan de byter buss eller väntar på nästa avgång. 

Projektet har sin utgångspunkt i en idé om att kultur och kollektivtrafik tillsammans kan bidra till det goda livet som är visionen för Västra Götalandsregionen. Genom ytor som är tillgängliga för tusentals resenärer dagligen kan kollektivtrafiken erbjuda arenor för kulturen i denna anda. Vår tanke är att dessa event ska ske på olika knutpunkter i regionen.

Västtrafik har vid olika tillfällen med framgång arbetat med kulturevent så som musikuppträdanden på linje 55 ElectriCity samt en pianokonsert på Stenpiren resecentrum. Kulturinslag i kollektivtrafiken kan man hitta på olika ställen i världen, i Sverige har till exempel Stockholms Läns Landstings ett projekt i samma anda, ”Framtidens konst i tunnelbanan”.

Musik på Borås resecentrum 26 september

Först ut i projektet är musikuppträdanden på Borås resecentrum. Det är Kulturskolans elever i Borås som bjuder på smakprover ur sin repertoar.

Klockan 08:30 Klassorkester, årskurs 4.
Klockan 09:00 Klassorkester, årskurs 5.
Klockan 12:00 Ester och Thora, gitarrspel och sång unplugged.
Klockan 16:00 Mellanstadiekör.

Teater på Nils Ericson terminalen 27 september

I samarbete med Teaterstråket presenterar vi scener ur fyra teaterföreställningar.

Klockan 08:00 Teater Sesam ur Ringaren i Notre Dame.
Klockan 08:30 Teater Uno ur Flyga högt.
Klockan 16:00 Teater Trixter ur Sång för Kassandra.
Klockan 16:30 Masthuggsteatern ur Signalisterna.

Varmt välkomna! 

All news

Travelplanner

Sök resa
More
Follow us