Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Det här är Västtrafik

Västtrafik har hand om kollektivtrafiken i hela Västra Götaland. Vi vill att den ska funka så bra att du och alla andra kan låta bilen stå nästan jämt – och på så sätt spara både pengar och miljö.

2 700 bussar, tåg, spårvagnar och båtar. 22 000 hållplatser. 39 000 körda mil per dygn (en sträcka motsvarande 9,6 varv runt jorden). Det gör Västtrafik till Sveriges näst största kollektivtrafikföretag. Vi samordnar kollektivtrafiken, gör tidtabeller och bestämmer rutter och turer. Men, till skillnad från vad många tror, kör vi inte bussarna, spårvagnarna, färjorna och tågen själva. All trafik upphandlas och körs på entreprenad.

Lokalt och regionalt fokus

Vi finns på fyra platser i regionen. Huvudkontoret ligger i Skövde, och vi har dessutom servicekontor i Göteborg, Vänersborg och Borås. Att finnas på flera ställen gör det enklare att se vad som behöver förbättras lokalt. Samtidigt ger det oss en bra översikt och möjlighet att samordna och utveckla kollektivtrafiken så att den funkar över kommungränserna.

Västtrafiks ledning och styrelse

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val