Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

8 januari förändras våra priser

2016-09-14 kl 06:52

8 januari 2017 förändras våra priser. Kollektivtrafiknämnden har beslutat att priserna i genomsnitt höjs med 2,5 procent. Regionen Runt 30 dagar sänks med 70 kr samtidigt som Göteborg+++ utgår ur sortimentet. 

Billigare att resa Regionen Runt

Regionen Runt 30 dagar sänks med 70 kronor från dagens prisnivå. Priserna på Regionen Runt 1 dygn, 3 dygn och 365 dagar sänks också.

Göteborg+++ utgår

Periodbiljett Göteborg+++ tas bort ur vårt sortiment. I och med att priset på Regionen Runt sänks så hamnar den under dagens pris för Göteborg +++. Res istället i hela regionen och betala mindre. Periodbiljetter som försvinner:

  • Göteborg+++ 1 dygn
  • Göteborg+++ 3 dygn
  • Göteborg+++ 30 dagar
  • Göteborg+++ 90 dagar
  • Göteborg+++ 365 dagar

Nya priser

Våra priser höjs i genomsnitt med 2,5 procent den 8 januari 2017. Resor med enkelbiljetter höjs i genomsnitt med 3 procent, kontoladdning höjs i genomsnitt med 3,8 procent och periodbiljetter höjs i genomsnitt med 2 procent. Göteborg 365 höjs med 6,6 procent enligt tidigare beslut om att ha samma princip för prissättning av samtliga 365-biljetter: de skall kosta 10 gånger motsvarande 30-dagarsbiljett.

För att gynna de som reser ofta hålls den genomsnittliga höjningen nere på våra periodbiljetter, medan priset på enkelbiljetter och kontoladdning blir något högre. Prisjusteringen blir hälften så stor som föregående år. Utvecklingen på bränslepriser och övriga konsumentpriser går i en sådan riktning att kollektivtrafiknämnden vill hålla nere prishöjningarna för att bibehålla kollektivtrafikens konkurrenskraft.

Nya priser från 8 januari 2017

« Tillbaks till nyhetslista

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val