Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Fler pendelparkeringar vid Aspen station

2013-01-16 kl 17:52

Nu står cirka 60 nya bilplatser och 30 nya cykelplatser klara på den utbyggda pendelparkeringen vid Aspen station. Efter utbyggnaden finns totalt 120 bilplatser och 130 cykelplatser. Pendelparkeringen vid Aspen utrustas också med skyltar som räknar antal lediga platser och ger information om nästa avgång.

– Utbyggnaden av Aspens pendelparkering är en efterlängtad satsning för många pendlare som reser med Alingsåspendeln. Genom att upplysa resenärer om antalet lediga platser och kommande avgångstider gör vi det också smidigare och enklare att ansluta till kollektivttrafiken, säger Line de Verdier, projektledare på Västtrafik.

Vi ser att behovet av information vid vissa pendelparkeringar med hög beläggning är stort och har informatörer på plats vid både Snipen och Eriksdal till och med fredag morgon. Detta är ett första steg att ge bilpendlare mer information om var det finns lediga parkeringsplatser i närheten.

Göteborgs stad har också skapat tillfälliga pendelparkeringar längs de större pendlarstråken för att möta behoven efter införandet av trängselskatt.

Västtrafik fortsätter att bygga ut fler pendelparkeringar till och med 2013 med finansiering från Västsvenska paketet längs de utpekade kollektivtrafikstråken: Alingsåspendeln, Kungsbackapendeln, Alependeln, Bohusbanan, Boråsbanan Väg 40, Väg 155, Väg 158 och Väg 190. I första hand byggs befintliga pendelparkeringar ut.

« Tillbaks till nyhetslista

ReseplanerarenFler val