Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Fler tysta platser på våra tåg

2017-07-03 kl 08:00

Under juni och juli utökar Västtrafik antalet tåg med tystare platser. Inom kort erbjuder 28 av 100 Västtåg en tillflykt för kunder som vill ha lugn och ro. I dessa avdelningar gäller bland annat låg samtalston och ljudlösa telefoner.

Det senaste året har vi testat tystare platser på nio av våra Västtåg. Försöket har varit mycket uppskattat av våra kunder så under sommaren utrustas ytterligare nitton tåg. 

Det kommer finnas dekaler på både ut- och insidan av tåget som visar vägen till de tystare platserna och informerar om vad som gäller. Det informeras även via utrop från ombordpersonalen.

Platserna finns alltid i ena änden av tåget. Det behöver inte vara knäpptyst men låg samtalston och ljudlösa telefoner gäller. Våra tågvärdar kommer att röra sig och sälja biljetter som vanligt även i dessa avdelningar och det finns ingen dörr som går att stänga ut mot andra avdelningar.

I dagsläget går det inte att ta reda på i förväg om ett visst tåg kommer att ha tystare platser. Det blir en positiv överraskning när tåget rullar in på perrongen! De 28 tågen kommer att köra på flera olika sträckor, men framförallt Göteborg-Vänersborg och Göteborg-Uddevalla-Strömstad. Även på sträckan Göteborg-Falköping-Töreboda/Nässjö kommer de att dyka upp med jämna mellanrum.

I höst tar vi sedan nästa steg. Då utrustar vi ytterligare 22 tåg, vilket innebär att hälften av alla Västtrafiks tåg kommer erbjuda tystare platser. I framtiden kommer samtliga nya tåg som köps in att få en tyst avdelning.

« Tillbaks till nyhetslista

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val