Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Fler tysta platser på Västtågen

2017-10-27 kl 15:49

Västtrafik utökar antalet tåg med tystare platser. Nu har totalt 28 av Västtrafiks 100 Västtåg tystare platser ombord, där låg samtalston och ljudlösa telefoner gäller, vilket många resenärer uppskattar.

De tåg som har tystare platser skyltas på utsidan. Även inuti vagnarna markeras platserna med tydliga dekaler. Det finns sammanlagt 20 tystare platser per tåg, som resenärerna hittar i den ena änden av tåget.

– Våra resenärer har efterfrågat tystare platser och under 2016 införde vi det på prov på nio av våra tåg, något som blev väldigt uppskattat. Nu har vi utökat till 28 tåg och gör det samtidigt tydligare för kunderna hur platserna fungerar, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för Västtrafiks tågtrafik. 

De 28 tågen trafikerar framförallt sträckorna Göteborg – Vänersborg, Göteborg – Uddevalla – Strömstad och Göteborg – Falköping – Töreboda/Nässjö.

Snart ännu fler tystare platser

I vinter planerar Västtrafik att införa tystare platser på fler tåg och med det kommer de att finnas på ungefär hälften av Västtrafiks 100 tåg. I framtiden kommer samtliga tåg som köps in att utrustas med tystare platser. 

« Tillbaks till nyhetslista

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val