Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Förbättrade utrop i kollektivtrafiken

2017-09-22 kl 07:42

Nu förbättras de yttre utropen på spårvagnar och bussar i Göteborg. Tiderna för utropen förlängs och Västtrafik har säkerställt att de hörs bra.

Västtrafik arbetar löpande med att förbättra tillgängligheten. För att underlätta för äldre och personer med funktionsnedsättning att åka kollektivt har Västtrafik förlängt tiderna för utropen på bussar och spårvagnar och säkerställt att de hörs bra.

Utropen sker när fordonet kommer till hållplatsen och berättar linjenummer och destination. Utrop utanför fordonen är särskilt viktiga för att personer med synnedsättning ska kunna resa på samma villkor som alla andra.

Utökade tider för utrop

Tiderna för utropen utökas och genomförs nu dagligen mellan klockan 06:00 och 22:00. Tidigare gjordes de mellan klockan 07:00 och 20:00. Volymen kommer att vara något lägre tidigt på morgonen och sent på kvällen.

Riktlinjerna för utropen är en kompromiss mellan Västtrafik och Göteborgs Stads miljöförvaltning, där hänsyn tagits både till tillgänglighet för synnedsatta och upplevda bullerproblem för boende i närheten av hållplatser. 

« Tillbaks till nyhetslista

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val