Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Nya priser på enkelbiljett i mobilen och kontoladdning

2017-02-03 kl 15:44

Snart inför vi tio procents rabatt på alla enkelbiljetter i appen Västtrafik To Go. Samtidigt sänks rabatten på resor med kontoladdning så att de båda biljettyperna får samma pris. Dessutom introducerar vi en återbäring i Västtrafik To Go som gör att det kan löna sig med biljett i mobilen. Förändringarna träder i kraft under maj 2017.

Det är kollektivtrafiknämnden i Västra Götaland som beslutat att det ska vara samma pris på enkelbiljetter i mobilen som att resa med kontoladdning.Förändringarna är en del av Västtrafiks långsiktiga satsning på digitala tjänster. Syftet är att fler kunder ska upptäcka fördelarna med att köpa sin biljett digitalt, där vi kan erbjuda bättre service och ett enklare sätt att betala sina resor. Det blir även lättare att hålla tidtabellen när försäljningen ombord på våra fordon minskar.

Vanligt önskemål från kunderna

Många kunder har redan gått över till appen Västtrafik To Go och slipper på så sätt hålla reda på Västtrafikkort och kortläsare. Sedan appen lanserades i april 2016 har den laddats ner över 700 000 gånger och under 2017 är flera nya funktioner på gång.En vanlig synpunkt på appen är att priserna på enkelbiljetter är högre än för att resa med kontoladdning på Västtrafikkort.

I och med kollektivtrafiknämndens beslut kommer de båda biljettyperna nu att få samma pris.

Återbäring – ännu lägre pris i mobilen

Kollektivtrafiknämnden beslutade även att införa en särskild återbäring för kunder som ofta köper biljett i appen Västtrafik To Go. Syftet är att erbjuda ett extra bra pris till dig som reser ofta och köper din biljett i mobilen.Om du köper fyra biljetter i Västtrafik To Go inom sju dagar får du en återbäring som motsvarar 20-25 procent av det sammanlagda värdet för biljetterna. Återbäringen kan du sedan använda som betalning nästa gång du köper biljett.

Fortfarande rabatterat pris med kontoladdning

Att resa med kontoladdning innebär att du köper enkelbiljett till ett rabatterat pris. Idag är den rabatten 22 procent jämfört med det ordinarie priset om du köper enkelbiljett av ombud, förare och tågvärdar eller i en biljettautomat. I och med förändringen sänks rabatten till tio procent, men det är fortfarande ett rabatterat pris. 

När införs förändringarna?

Exakt vilket datum de nya priserna börjar gälla är inte klart ännu, men det blir under maj månad.

« Tillbaks till nyhetslista

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val