Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Nystart för biljettkontrollen i Göteborg

2013-01-31 kl 15:03

Från och med 1 februari tar Securitas över Västtrafiks biljettkontroller i Göteborg. I samband med bytet av leverantör har Västtrafik tagit fram nya riktlinjer för att skapa en biljettkontroll som ger mer service och ökad trygghet för kunderna.

En första uppgift för den nya personalen blir att hjälpa Västtrafiks kunder med information kring den nya lösningen för att köpa SMS-biljett.

– Det här blir en nystart för Västtrafiks biljettkontroll. Vi har lagt stor vikt vid ökad service och trygghet för våra kunder i förberedelsearbetet tillsammans med Securitas, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

Uppdraget omfattar samtliga biljettkontroller på Västtrafiks bussar, spårvagnar och båtar i Göteborgs kommun. Det nya avtalet löper fram till 2016 med möjlighet till förlängning. Syftet med biljettkontrollen är att få fler att betala, förebygga fuskåkande och bidra till en trygg och trevlig resa för Västtrafiks kunder.

Den som reser med kollektivtrafiken i Västsverige kommer märka att biljettkontrollanterna har ny klädsel med en mjukare framtoning. En annan nyhet är att tilläggsavgiften för ungdomar under 18 år sänks från 1 200 kr till 600 kr efter synpunkter från Västtrafiks kunder.

Senare i år kommer hållplatskontroller där alla resenärer på ett fordon kontrolleras att återinföras, men med ett nytt arbetssätt som bygger på större synlighet och öppenhet.

– Vi kommer tydligt informera i förväg om var och när hållplatskontrollerna kommer att ske och media kommer att bjudas in för att vara med på plats, säger Maria Björner Brauer.

Västtrafiks biljettkontroll är uppdelad i tre områden. Sedan tidigare är det klart att G4S sköter biljettkontrollerna i Göteborgs kranskommuner och övriga Västra Götaland.

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om biljettkontrollen, här hittar du även de nya riktlinjerna.

« Tillbaks till nyhetslista

ReseplanerarenFler val