Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Nya resecentrum tar form

2017-02-27 kl 09:01

Västtrafik vill göra det enklare för dig att resa med oss, samtidigt vill vi höja kvalitén på hela resan. I det sammanhanget spelar våra resecentrum en betydande roll. Därför byggs ett nytt resecentrum vid Åkareplatsen i Göteborg. Samtidigt inleds nästa fas i arbetet med att skapa ett nytt resecentrum i Lerum och Kampenhof i Uddevalla rustas upp. 

Nytt resecentrum vid Åkareplatsen

De pågående och kommande byggprojekten vid Centralenområdet i Göteborg innebär att delar av Nils Ericsonterminalen tillfälligt kommer monteras ned. För att kunna fortsätta ge bra service till dig som resenär under de kommande åren bygger Västtrafik därför ett nytt resecentrum vid Åkareplatsen. Det kommer bland annat innehålla vänthall, resenärsservice och personalytor.

Bygget vid Åkareplatsen startar under hösten 2017 och beräknas vara klart före årsskiftet. 

Mer om Åkareplatsen resecentrum

Lerum resecentrum tar form

Nu inleds nästa fas i arbetet med att skapa ett nytt resecentrum i Lerum. Preliminär öppning av Lerum resecentrum blir i december 2019.

Byggnad med många funktioner
Lerum resecentrum byggs i tre våningar med resecentrumdelen i markplan. Byggnaden ska också innehålla pausutrymmen för Västtrafiks förare då många av dem startar och slutar sina arbetspass här. De övre två planen kommer att överlåtas till extern part för uthyrning till verksamheter och service.

Väster om den planerade byggnaden uppför Lerums kommun just nu ett p-däck för bil och cykel samt en gångbro mellan p-däcket och tågperrongen för väderskyddad anslutning. Arbetet med denna del beräknas bli klart under våren 2017.

Mer om Lerum resecentrum

Kampenhof i Uddevalla får nytt utseende 

Bussterminalen Kampenhof i Uddevalla är en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken i Uddevalla och Bohuslän. Nu har det blivit dags att fräscha upp utsidan genom att byta ut fasaden och montera nya glaspartier. Klockstapeln vid entrén kommer att kläs med frostat glas med infälld belysning och byggnaden får ny och tydligare skyltning. Arbetet beräknas vara klart till hösten 2017. 

« Tillbaks till nyhetslista

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val