Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Vi bygger nytt resecentrum i Tuvesvik

2013-01-31 kl 09:26

Nu bygger Västtrafik ett nytt resecentrum i Tuvesvik på Orust som ska göra det bekvämare och enklare att vänta på båten. Resecentrumet innebär att det blir en ny bussterminal, utökade kajer, café, kiosk och fler parkeringsplatser. Byggnationen beräknas vara klar till mitten av juni 2013.

– Den nya terminalen blir ett stort lyft för våra kunder som nu får ett modernt och bekvämt resecentrum, med ny väntsal inomhus och tillgång till olika servicefunktioner, säger Stefan Ekman, infrachef på Västtrafik.

I projektet bygger även Orust kommun ut parkeringsplatserna för att göra det enklare att parkera vid färjeläget. Totalt kommer det att finnas tillgång till cirka 1 600 parkeringsplatser när terminalen står klar, varav ungefär 800 är avdelade till fastighetsägare på Käringön och Gullholmen. Starten för den nya trafiken från Tuvesvik sker i samband med tidtabellskiftet i juni. Då beräknas det nya resecentrum vara färdigt, vilket innebär att trafiken till både Gullholmen och Käringön kommer att gå från Tuvesvik. Detta för att koncentrera färjetrafiken till en terminal.

För närvarande arbetar Västtrafik med detaljerna kring båttrafiken i Tuvesvik och mer detaljerad information om trafikupplägget kommer när det arbetet är klart.

« Tillbaks till nyhetslista

ReseplanerarenFler val