Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Resa med cykel

Om du reser med våra tåg, båtar eller regionbussar så går det oftast bra att ta med cykel. Men på spårvagnar och stadsbussar är det inte tillåtet. Det finns helt enkelt inte plats. Dessutom blir det svårare att hålla tidtabellen eftersom det tar tid att baxa ombord cyklar. 

Köp cykelbiljett 

I de fall det är möjligt att ta med cykel ombord på buss eller tåg ska du köpa en cykelbiljett. Biljetten kostar 30 kr och är giltig i 180 minuter. Vi rekommenderar att du köper cykelbiljetten av bussförare eller tågvärd så att du säkert vet att det finns plats ombord för din cykel. 

Olika regler beroende på fordon

Välj typ av fordon nedan för att se vilka regler som gäller.

 • Du får inte ta med cykel på spårvagnar, men hopfälld minicykel som du själv kan bära räknas som bagage och får medföras kostnadsfritt enligt följande resevillkor gällande bagage.

 • På stadsbussar får du inte ta med cykel, men en hopfälld minicykel som du själv kan bära räknas som bagage och får medföras kostnadsfritt enligt följande resevillkor gällande bagage.

 • I mån av plats och om bussen har bagageutrymme får du ta med cykel genom att köpa en cykelbiljett för 30 kronor, utöver priset för giltigt färdbevis. Cykeln ska i så fall läggas i bussens bagageutrymme..Hopfälld minicykel som du själv kan bära räknas däremot som bagage och får medföras kostnadsfritt enligt följande resevillkor gällande bagage.

 • På Västtågen får du i mån av plats ta med cykel ombord. Priset är 30 kr och du köper biljetten av tågvärden. Biljetten är giltig i 180 minuter. På Västtågen finns det minst två platser per avgång. Hopfälld minicykel räknas däremot som bagage och får medföras kostnadsfritt. Lådcykel och cykelkärror får inte tas med på Västtågen.

  Resevillkor för bagage.

 • Du får ta med dig cykel ombord på de flesta av våra båtlinjer. Beroende på vilken linje du ska resa med kostar det extra att ta med cykel. 

  281-284 Södra skärgården: Du får ta med cykel utan extra kostnad.

  285 Klippan - Norra älvstranden - Lilla Bommen: Du får ta med cykel utan extra kostnad.

  286 Stenpiren – Lindholmspiren: Du får ta med cykel utan extra kostnad. 

  296 Öckerö - Kalvsund - Framnäs – Grötö: Du får ta med cykel utan extra kostnad. Moped får tas med i mån av plats till en kostnad av 7 kr.

  322 Marstrands färjeläge – Marstrandsön: Du får ta med cykel utan extra kostnad.

  326 Rörtången - Brattön - Lövön – Älgön: Du får ta med cykel ombord mot en särskild godstaxa. Se pris på Gunnars båtturers webbplats. 

  361 Rönnäng - Åstol - Dyrön – Tjörnekalv: Du får ta med cykel utan extra kostnad.

  362 Kyrkesund – Härön: Du får ta med cykel utan extra kostnad. 

  381 Tuvesvik - Gullholmen – Käringön: Du får ta med cykel ombord mot en kostnad på 30 kr. 

  847 Lysekil - Fiskebäckskil – Östersidan: Du får ta med cykel utan extra kostnad. 

  879 Fjällbacka – Dyngö: Du får inte ta med cykel ombord. 

  899 Strömstad – Kosteröarna: Du får ta med cykel ombord mot en särskild godstaxa. Se pris på Koster marins webbplats. 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val