Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Sjukresor

Du som bor i Västra Götalandsregionen och ska göra en resa i samband med sjuk- och tandvård – och inte kan ta dig dit på egen hand kan få hjälp av Västtrafik och Västra Götalandsregionen.

För att beställa sjukresor med taxi eller specialfordon, Ronden och eventuell anslutningstaxi ringer du beställningscentralen på telefonnummer:

020 – 91 90 90

Ditt samtal spelas in och kan komma att användas i kvalitets och utbildnings syfte.

Vi svarar vardagar 06–22 och helger 08–22 (akuta sjukresor kan du beställa dygnet runt)

Ronden

Många reser till regionens sjukhus varje dag. Det kan vara vårdtagare, sjukvårdspersonal, någon besökare till en patient eller du. Alla kan åka med Ronden – bekväma, handikappsanpassade bussar som tar dig till några av de större sjukhusen i regionen samt några andra vårdinrättningar.

Så här bokar du

För att vara garanterad en sjukresa med Ronden förbokar du den på 020 – 91 90 90 Vid samtalet väljer du vilken avgång du vill boka. Avgångar och hållplatser hittar du i tidtabellen. Du kan också söka din resa i Reseplaneraren.

Egenavgiften för sjukresenärer på Ronden är max 60 kr. För övriga resenärer gäller vårt ordinarie biljettsortiment (dock ej Skolkort, Fritidskort och Utökning Göteborg). Vi tar inga kontanter på bussarna men självklart kan du betala med kort. Ronden kör helgfria vardagar året runt.

Alternativ till Ronden

Om ditt hälsotillstånd är sådant att du måste resa med taxi eller specialfordon, och inte kan åka Ronden, krävs ett intyg från din vårdgivare som styrker detta. Intyget ska skickas till regionens sjukresekontor snarast möjligt. Detta intyg krävs även om du har frikort för sjukresa. Kostnaden för att resa med taxi eller specialfordon motsvarar egenavgiften.

När du åker taxi eller specialfordon måste du vara beredd på att samåka med andra resenärer. Därför går inte alltid resan den kortaste vägen till den plats du skall åka. Du får även vara beredd på att anpassa tiden för din avresa med upp till en timme.

Egenavgiften för taxi eller specialfordon är 150 kr, om du har giltigt färdtjänsttillstånd är avgiften 60 kr.På Västra Götalandsregionens hemsida kan du läsa mer om regler och kostnader för just dina sjukresor. Bor du i Halland går du istället in på Region Hallands hemsida.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val