Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Tåg

Västtrafik har egna tåg som heter Västtågen och på dem gäller förstås alla våra färdbevis. Men med våra biljetter och kort kan du även åka med andra tågbolag i Västra Götaland. Då gäller andra regler för vilka färdbevis du kan använda.

PSST. Det är alltid andra klass som gäller ombord på tåget när du reser med Västtrafiks färdbevis!

PSST2. Åker du på andra tåg än Västtågen så måste du ha en kortinspektion tillsammans med ditt Västtrafikkort. Kortinspektionen visar att kortet är giltigt. Du kan få detta på ett försäljningsställe eller ombord på en del regionbussar.

Västtågen

Västtågen är ett samarbete mellan Västtrafik, Hallandstrafiken och Jönköpings Länstrafik. Det är ett smart samarbete, för det betyder att ditt färdbevis även är giltigt på den ort du kommer till och att du kan byta mellan tåg och lokaltrafik på ett väldigt smidigt sätt. Du väljer själv om du vill betala med enkelbiljett, kontoladdning eller periodkort, alla är giltiga ombord.

SJ

Vi samarbetar med SJ och andra trafikbolag och om du reser med dem kan ditt Västtrafikkort kombineras med andra biljetter och användas som delbetalning. Men reglerna varierar lite från linje till linje.

Till SJs egen hemsida

Tågab

Vi samarbetar med Tågab och om du reser med dem kan ditt Västtrafikkort användas om du har ett periodkort. Kontoladdning fungerar inte. Enkelbiljetter säljs av Tågab.

Till Tågabs egen hemsida

Öresundståg

Öresundståg är det gemensamma namnet på tågtrafiken i Sydsverige och över till Danmark. Bakom Öresundståg står Blekingetrafiken, Hallandstrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar Läns Trafik, Skånetrafiken, Västtrafik och danska Trafikstyrelsen. Trafiken körs av Transdev (och av SJ på sträckan Alvesta-Kalmar). Samarbetet gör att en och samma biljett och taxa gäller för hela resan, från Göteborg i norr till Kalmar i öster och Danmark i sydväst. 

Sök din resa i reseplaneraren och se fliken Pris för att se vilka av Västtrafiks biljetter som gäller på Öresundståget mellan Göteborg och Kungsbacka kommun. De biljetter som visas gäller också för delbetalning om du vill resa vidare söderut med Öresundståget efter Åsa station. 

Till Öresundstågs egen hemsida

NSB-tåg

På NSB-tågen kan du resa med periodkort, men inte med kontoladdning. Enkelbiljetter köper du på NSBs hemsida.

Till NSBs egen hemsida

Ombord på SJ Snabbtåg

På SJ Snabbtåg och Intercity gäller endast Regionen Runt Xtra-kortet, inga andra Västtrafikkort eller biljetter. Ska du resa med barn måste du boka platsbiljett även för barnet. Det gör du via SJ och det kostar inget extra.

Får barn åka gratis?

Hos SJ, Tågab och NSB får du ta med två barn ej fyllda 7 år utan extra kostnad när du visar upp ett giltigt färdbevis från Västtrafik (ej skolkort). 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val