Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Fyrbodal

I Fyrbodalsområdet gör vi bland annat flera förbättringar i tågtrafiken.

Tack vare ett nytt morgontåg mellan Säffle och Göteborg blir det mer plats på tågen mellan Trollhättan och Göteborg. På Bohusbanan förlänger vi ett par tåg till Göteborg på morgonen, och ett par tåg från Göteborg på eftermiddagen, så att det blir mer plats på tågen under rusningstid.

En annan viktig nyhet är att alla tåg från Göteborg till Vänersborg får nya tider på minuttalen 00 och 30 – i stället för 15 och 45 som tidigare.

1 Torp – Kampenhof

Nya tider på kvällsturerna på helger.

2 Hovhult  – Bleket – Kampenhof

Kvällsturerna på vardagar efter kl. 21.30, på lördagar efter kl 18.00 och på söndagar efter kl 19.00 dras in. Under dessa tider hänvisar vi i stället till linje 12.

3 Helenedal  – Kampenhof             

Kvällsturerna på vardagar efter kl. 21.30, på lördagar efter kl 18.00 och på söndagar efter kl 19.00 dras in. Under dessa tider hänvisar vi i stället till linje 12.

4 Torp – Skogslyckan - Hovhult

Kvällsturerna på vardagar efter kl. 21.30, på lördagar efter kl 18.00 och på söndagar efter kl 19.00 dras in. Under dessa tider hänvisar vi i stället till linje 12.

5 Hovhult – Skogslyckan – Kampenhof – Äsperöd

Kvällsturerna på vardagar efter kl. 21.30, på lördagar efter kl 18.00 och på söndagar efter kl 19.00 dras in. Under dessa tider hänvisar vi i stället till linje 12.

11 Torp Östra – Skogslyckan – Kampenhof – Bohusgården

På sträckan Kampenhof- dras kvällsturerna in på vardagar efter kl. 21.30, på lördagar efter kl 18.00 och på söndagar efter kl 19.00 dras in. Inga förändringar på sträckan till Torp Östra.

12 Kampenhof – Dalaberg -  Äsperöd - Bohusgården

Linjen får fler turer på kvällstid, alla dagar i veckan. Turen kl 23.40 från Kampenhof dras in söndag-torsdag.

21 Sandhem - Resecentrum – Skoftebyn

Linjen får fler turer, men när tiderna på linje 65 ändras för att passa tågen kommer de tyvärr passa sämre för byten till linje 21 vid Resecentrum. Där blir bytestiden tolv minuter från linje 65 till linje 21 mot Skoftebyn.

22 Halvorstorp - Resecentrum – Strömslund

När tiderna på linje 65 ändras för att passa tågen kommer de tyvärr passa sämre för byten till linje 22 vid Resecentrum. Där blir bytestiden tolv minuter från linje 65 till linje 22 mot Strömslund.

24 Lextorp - Resecentrum – Sylte

Linjen får fler turer och kommer nu att köra fyra gånger i timmen på vardagkvällar och helger.

38 Vänersborg - Onsjö - Stallbacka – Halvorstorp

Två turer med linjen dras in, eftersom det är väldigt få som reser med dem. Under dessa tider finns det alternativ i den ordinarie stadstrafiken, även om det kan innebära lite längre restid

61 Vänersborg - NÄL - Trollhättan – Stallbacka

Linjen får nya tider för att passa tågen. Tyvärr gör det att bytesmöjligheterna med linje 62 vid Torpa C och Vargön blir sämre under dagtid samt på helger

62 Nordkroken - Vänersborg - Öxnered - Trollh.

Linjen får färre turer på lördagseftermiddagar

64 Onsjö – Vänersborg

Linjen får färre turer på lördagseftermiddagar.

65 Restad gård - Vänersborg - Överby – Trollhättan

Linjen får nya tider för att passa tågen och fler turer till Restad Gård på dagtid under sommaren.

421 Trollhättan – Lilla Edet – Lödöse – Älvängen

Linjen får färre turer på helger eftersom det är väldigt få som reser med den då. Fem turer i vardera riktningen på lördagar dras in, tillsammans med fyra turer i vardera riktningen på söndagar. Tiderna på linjen anpassas till nya tågtider i Lödöse södra.

422 Lilla Edet – Kungälv

Linjen får nya tider som är anpassade till linje 421 och stämmer med nya tågtider i Lödöse södra.

423 Trollhättan – Sylte – Lilla Edet

Linjen får färre turer på helger eftersom det är väldigt få som reser med den då. Sex turer i vardera riktningen på lördagar dras in, tillsammans med två turer i vardera riktningen på söndagar. Linjen får även nya tider som är anpassade till linje 421 och stämmer med nya tågtider i Lödöse södra.

424 Trollhättan – Lilla Edet

Tre turer på vardagskvällar dras in eftersom det är väldigt få som reser med linjen då. Linjen får även nya tider som är anpassade till linje 421 och stämmer med nya tågtider i Lödöse södra.

425 Prässebo – Nygård – Lödöse

Linjen får nya tider för att passa tåget både till och från Göteborg.

630 Upphärad – Sjuntorp – Velanda – Trollhättan

Linjen kommer inte längre att köra till Stallbacka, utan endast till Trollhättan Resecentrum. I stället hänvisar vi till stadstrafiken.

641 Vänersnäs – Lilleskog – Vargön – Vänersborg

En tur i vardera riktningen dras in mitt på dagen på onsdagar.

660 Nossebro - Främmestad – Trollhättan

En tur från Norra Björke körs istället av linje 661.

661 Norra Björke – Trollhättan

Ny linje med en tur från Norra Björke.

670 Uddevalla – NÄL - Trollhättan                    

På dagtid under lågtrafik kommer flera turer på linjen att dras in, eftersom det är väldigt få som reser med den då. Turen från NÄL kl 07.33 på vardagar går endast till Kampenhof.

681 Vänersborg - Uddevalla

På dagtid under lågtrafik kommer flera turer på linjen att dras in, eftersom det är väldigt få som reser med den då.

776 Trollhättan – Åmål

Ny linje som kompletterar tågtrafiken mellan Göteborg och Åmål med en tur på morgonen, som gör det lättare att pendla till skola och arbete.

821 Uddevalla – Ljungskile

Den sista kvällsturen dras in, eftersom det är väldigt få som reser med den. Ta gärna linje 820 i stället.

822 Ljungskile – Restenäs – Ammenäs - Uddevalla

Turen från Ljungskile kl 21.30 på vardagar kommer nu att gå 21.40 för att passa tåg från Göteborg. Sista kvällsturen flyttas från 22.40 till 23.00.

830 Uddevalla – Munkedal

Kvällsturerna på vardagar kl 18.45 från Munkedal och kl 20.30 från Uddevalla dras in, eftersom det är väldigt få som reser med dem. I stället hänvisar vi till linje 860.

834 Flatebyn – Valbo Ryr -  Munkedal

Turen kl 17.05 från Flatebyn kommer att gå fem minuter tidigare för att passa byten i Munkedal.

845 Grundsund – Fiskebäckskil – Bokenäs – Uddevalla

Helgtrafiken, som tidigare gått till Kampenhof, kommer nu endast att gå till Torp. Turerna på lördagar från Grundsund på kl 15.10 och från Östersidan kl 15.30 dras in, eftersom det är väldigt få som reser med dem. På söndagar kör vi nya turer kl 19.30 från Grundsund och kl 20.15 från Bokenäs.

860 Smögen – Kungshamn – Uddevalla - Trollhättan

Flera turer från Kampenhof-Torp och omvänt dras in. I stället hänvisar vi till linje 1 och 4 i Uddevallas stadstrafik.

871 Strömstad – Tanumshede - Torp – Göteborg

Får fler turer, två i respektive riktning på vardagar. Linjen får också en ny körväg via Preem Tanum i stället för att köra in i Tanum.

878 ”Greta” Tanum – Grebbestad

Linjens helgtrafik dras in under vintern, eftersom det är väldigt få som reser med den då.

895 Strömstad – Bogen – Hällestrand – Strömstad

Linjens helgtrafik dras in, eftersom det är väldigt få som reser med den.

TÅG: Göteborg – Vänersborg/Åmål

Här startar ett nytt direkttåg mellan Säffle och Göteborg på vardagar, där du inte behöver byta längs vägen. Tåget startar i Säffle 05.30 och stannar bland annat i Åmål, Mellerud och Trollhättan innan det kommer till Göteborg 07.15. Det nya tåget gör också att det blir mer plats på tågen mellan Trollhättan och Göteborg i rusningstid. Resenärer som ska till Vänersborg byter i Öxnered.

Från Göteborg till Vänersborg gäller nya tider för alla avgångar, på minut 00 och 30 istället för som tidigare 15 och 45.

På eftermiddagarna kl. 17.30 körs en ny tur från Göteborg till Vänersborg.

Dagens tåg 16.30 från Göteborg till Åmål flyttas till 16.15 och förlängs till Säffle.

TÅG: Strömstad – Uddevalla – Göteborg

Under högtrafik kommer vi att köra längre tåg med plats för fler resenärer. Detta gäller turerna med ankomst i Göteborg kl. 07.18 och 08.15 samt med avgång från Göteborg kl. 16.40 och 17.10. På dessa tåg ökar då antalet platser från 280 till 450.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val