Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Göteborgsområdet

13–14 juni grill och BBQ-VM
Heden i Göteborg är arenan när världsmästerskapet i grillning för första gången kommer till Sverige. 70 lag från hela världen finns på plats och tävlar i klasserna kyckling, nötkött, fisk, fläskkött, vegetariskt och dessert.
Mer information på Grillfrämjandets webbplats 

12–14 juni Potatisfestivalen
Jonas Alströmer sägs ha infört potatisen i Sverige. I hans hemstad ”potatisstaden” Alingsås finns hans byst på Stora torget. Dessutom anordnas varje år en potatisfestival. Det är en av landets äldsta festivaler med uppträdande, knallemarknad och nöjesfält.
Mer information på Potatisfestivalens webbplats 

23 juni konsert med One direction
94 listettor och över 46 miljoner sålda skivor. Flickfavoriterna från Storbritannien är ”On the road again” med sin världsturné med samma namn. Ett av stoppen är Ullevi– som under sommaren även gästas av Foo fighters (12 juni) och Metallica (22 augusti).
Mer information på Göteborg & Co:s weppbplats

10 juli–14 augusti Marsstrandsfånge No 90 kleist
Carlstens fästning på Marstrand är spelplatsen för musikern Stefan Anderssons föreställning om fångarna och soldaterna som bodde där på 1600–1800-talet. Showen varar i fem timmar och är en kombination av musik, skådespel, mat och dryck.
Mer information på Carlstens fästnings webbplats

12–18 juli Gothia cup
Bolltalanger från hela världen gör upp om segern i världens största fotbollsturnering för ungdomar. Turneringen spelas på planer i Göteborg med omnejd och invigs på ett fullsatt Ullevi.
Mer information på Gothia cups webbplats

14 juli Sunny standup 
Emma Knyckare och Nour El Refai är nya i komikergänget som underhåller semestrande svenskar för sjunde året i rad. I år gör de ett stopp i Trädgårdsföreningen. Övriga medverkande är Johan Glans, Robin Paulsson, Hasse Brontén, Martin Lagos och Ann Westin.
Mer information på Sunny standups webbplats 

24 junli konsert me Roxette
”The look” ”Listen to your heart” och ”Joyride”. I sommar finns chansen att återigen uppleva superhitsen live. Marie Fredriksson och Per Gessle avslutar sin Europaturné med fyra spelningar i Sverige – en av dem tar plats på Slottsskogsvallen.
Mer information på Göteborg & Co:s webbplats

26 juli konsert med Maia Hirasawa
Det lär bli många minnesvärda kvällar på Slussens pensionat på Orust i sommar. Under musiksäsongen gästar bland andra Moneybrother, Thomas Anderson Wij, Sarah Dawn Finer – och så Maia Hirasawa, som har en karriär både i Sverige och Japan.
Mer information på Slussens pensionats webbplats

31 juli Status Quo
Sedan bandet startades på 60-talet har de sålt över 120 miljoner album och gjort över 6 000 konserter. I juli ställer de sig på Lisebergs stora scen.
Mer information på Lisebergs webbplats 

11–16 augusti Göteborgs kulturkalas
Över 1 200 aktiviteter med fri entré. Under sex dagar bjuds det på ett rikt utbud av opera, konst, musik, karneval, teater, slöjd, litteratur och film på Göteborgs gator. 
Mer information på Göteborg & Co:s webbplats


Reseplaneraren

Sök resa
Fler val