Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Skaraborg

4–12 juli Hova riddarvecka
1275 inträffade slaget vid Hova som resulterade i att Magnus Ladulås tog över den svenska kronan. Det är till minne av den händelsen som riddarveckan i Hova arrangeras varje år. Under veckan bjuds det på tornerspel, riddarkortege och medeltidsmarknad.
Mer information på  Riddarveckans webbplats

26–28 juni Old ox
Loa Falkman är på plats under den tredje kammarmusikfestivalen i Mariestad. Den gamla oxen som namnet anspelar på finns på stadens kommunvapen och är en symbol för stadens kulturarv. Uppträder gör bland andra violinisten Olivier Charlier.
Mer information på Old ox webbplats  

2-4 juli Törebodafestivalen
Törebodafestivalen anordnades första gången 2000, och hålls var tredje år. Det bjuds på musikunderhållning för alla åldrar. I år kan du se artister som Loreen, Tomas Ledin, Erik Saade. 
Mer information på Törebodafestivalens webbplats 

28–29 augusti Matfestivalen
Under två dagar förvandlas kyrkparken i Skövde till en enda stor uteservering. Matfestivalen har hängt med i 25 år och passar alla som har kurrande magar. Utöver välsmakande mat blir det musikuppträdanden och tävlingar.
Mer information på Upplevelse skövdes webbplats

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val