Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Ale

Du som bor i Ale får en sprillans ny pendeltågslinje, Alependeln, som innebär snabbare resor till och från Göteborg. Linjen startar i Älvängen och stannar sen i Nol, Nödinge, Bohus, Surte och Gamlestaden på väg mot Göteborg. Den 9 december är det invigning, då är du välkommen att prova dina nya resmöjligheter.

Den första månaden kommer Alependeln att gå en gång i halvtimmen på vardagar, men från den 7 januari går tågen dubbelt så ofta i rusningstid. Tåget får också nattrafik på fredagar och lördagar.

Med Alependelns intåg behövs inte längre Lila Express och linje 600 mellan Göteborg och Vänersborg, som dras in. Vi gör också stora förändringar på lokalbussarna i Ale för att de ska passa bra med byten till pendeltåget. Linjerna 403-409 och 424-425 tas bort och ersätts av Alependeln tillsammans med de nya linjerna 411-415 och 431-434 samt delvis nya körvägar för linjerna 401, 402 och 416. För dig som tar bussen till tåget från Nödinge blir bytestiden mindre än fem minuter, så tänk på att välja kort bytestid när du söker i Reseplaneraren.

Du som reser norrut mot Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg får också en snabbare resa, samtidigt som det blir nästan dubbelt så många avgångar på vardagar. Dessutom får tågen mellan Göteborg och Vänersborg en ny station i Lödöse.

En annan sak som händer är att taxegränsen mellan Ale och Lilla Edet flyttas till stationen i Lödöse. Från den 9 december gäller därför taxa för Ale vid resor inom Ale eller mot Göteborg, samt taxa för Lilla Edet vid resor mot Lilla Edet och Trollhättan.

Se alla trafikförändringar linje för linje i Göteborgsregionen.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val