Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Göteborg – nordöstra

Du som bor i Angered, Hammarkullen och Hjällbo har inte mindre än tre spårvagnslinjer att välja på in till stan; 4, 8 och 9. Det betyder att det inte hinner gå många minuter mellan varje vagn. Linje 4 tar dig via Centralstationen och Brunnsparken till Korsvägen och vidare till Mölndal. Linje 8 går istället till Redbergsplatsen, Korsvägen och vidare till Frölunda. Linje 9 är perfekt om du vill åka till de västra delarna av stan, från Järntorget går den via Stigbergstorget till Kungssten. Från Hjällbo kan du även åka Blå Express, som tar dig via city till Kullavik och Särö och går var femte minut i rusningstid. Från Hjällbo går också Orange Express direkt till Nils Ericson Terminalen så ofta som var tionde minut i rusningstid. 

Du som bor i Bergsjön och Kortedala kan istället ta spårvagnslinjerna 6, 7 och 11 (6:an startar i Kortedala). Linje 6 tar dig via Korsvägen och Linnéplatsen till Hisingen. Med linje 7 kommer du via Brunnsparken och Chalmers till Tynnered. Ska du ut mot Saltholmen så är linje 11 perfekt. Den går via Brunnsparken och Järntorget ut mot havet.

Du som bor i Agnesberg kan ta buss 173, som får ny körväg genom Kronrättarens väg och Ramnebacken. Nya hållplatser för linje 173 blir Steken och Eliebergsvägen. Den stannar inte längre vid hållplatserna Agnesbergs korsväg, Gårdstensliden, Polhemsplatsen och Heden.

Se alla trafikförändringar linje för linje i Göteborgs stadstrafik.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val