Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Höstlovsaktiviteter i Västra Götaland

Buss med höstfärgat träd i förgrunden.

Höstlovet är till för roliga aktiviteter, med andra ord perfekt för dagsutflykter. Res enkelt och smart med kollektivtrafiken till utflyktsmål i vår stora region. Det är till exepmpel helt rätt tid för att köpa 1 och 3-dygnsbiljetter. Har du ett skolkort, så gäller det som vanligt under hela höstlovet. Periodbiljett Fritid 100 dagar gäller dygnet runt hela höstlovet.

På den här sidan har vi samlat några utflyktsmål som du kan resa till med Västtrafik. Du hittar även smarta biljetter för din resa. 

1 och 3-dygnsbiljetter

Om du ska resa mycket under kort tid passar våra 1 och 3-dygnsbiljetter.
Mer information om våra 1- och 3-dygnsbiljetter.

Köp enkelbiljett i mobilen

Köp din enkelbiljett direkt i vår app Reseplaneraren. Då slipper du hålla reda på plastkort, kvitton och sms-meddelanden- biljetten sparas helt enkelt i appen. Första gången du köper biljett i appen väljer du betalsätt - bankkort eller faktura. Sen är det bara att resa. 
Mer information om enkelbiljett i reseplanerarappen. 

Res fyra, betala för en

Är du 20 år och reser med periodbiljett får du ta med dig tre personer under 20 år utan exra kostnad på alla Västtrafiks fordon inom Västtrafiks område, förutom om du reser med Fritid 100 dagar och Utökning Göteborg. OBS! Detta erbjudande gäller inte vid resa med våra samarbetspartners (SJ, Tågab, NSB, DVVJ, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik och Värmlandstrafik) samt för resor utanför Kungsbacka kommun och Västra Götalands län.

Sök din resa i Reseplaneraren

Hitta bästa resvägen till din utflykt via vår smarta Reseplanerare. Ladda ner appen eller sök resan på webben. 

Höstlovstips i regionen 


Nordens ark
Fira höstlovet på Nordens Ark och träffa alla djuren i parken, här finns både vilda djur, fåglar, amfibier och lantraser.
Den 29 oktober till 6 november är det höstlov i djurparken och då händer det spännande och mystiska saker varje dag.

Närmsta hållplats: Nordens Ark.

Läs mer på Nordens arks hemsida

Universeum
Det bjuds på kuslig, krypande och något kletig vetenskap när Universeum firar halloween under höstlovet.

Närmsta hållplats: Korsvägen

Läs mer på Universeums hemsida


Borås Djurpark
Nästan mitt i Borås ligger den gröna oasen Borås djurpark, som är en av Sveriges största och modernaste djurparker. Här kan du se nästan 600 djur av ungefär 65 arter i en spännande natur. Under höstlovsveckan har de öppet dagligen mellan kl. 10-16.

Närmsta hållplats: Boråsparken

Läs mer på Borås djurparks hemsida

Innovatum
Precis vid kanalen, vid det vackra och unika fall- och slussområdet i Trollhättan, ligger Innovatumområdet, där Innovatum har sin verksamhet. Under höstlovet kan man bygga korkbåtar, skriva ut egna klistermärken och köra robotar i vatten och på torra land.

Närmsta hålplats: Innovatum

Läs mer på Innovatums hemsida

Nordiska Akvarellmuseet
På Nordiska akvarellmuseet på Tjörn möts den dramatiska naturen och konsten. Du kan se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag eller varför inte avnjuta en konsert.

Närmsta hållplats: Nordiska Akvarellmuseet

Läs mer på Nordiska akvarellmuseets hemsida

Havets hus
När du stiger in i Havets Hus omges du av närmare 40 akvarier, från riktigt stora till lite mindre. Alla är fyllda med spännande varelser. Det bjuds på daglig filmvisning, hajmatning och höstlovstälvling.

Närmsta hållplats: Det finns en hållplats utanför Havets Hus men vi rekommenderar Södra hamnen som trafikeras mest. Från den hållplatsen är det en kort promenad utefter kajen bort till Havets Hus som ligger efter Gästhamnen och Havsbadsparken.

Läs mer på Havets hus hemsida

Upplevelsebadet i Skövde
På Upplevelsebadet i Arena Skövde finns det aktiviteter för barn i alla åldrar, till exempel vågpool, klätterbassäng och vattenrutschkanor.

Närmsta hållplats: Arena Skövde, alternativt Skövde resecentrum som ligger ca 200 meter från Upplevelsebadet.

Läs mer på Upplevelsebadets hemsida

   

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val