Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Inställda tåg på sträckan Skövde- Falköping under 2017

För en mer pålitlig trafik med färre förseningar arbetar Trafikverket med att byta kontaktledningar och stolpar längs järnvägen mellan Skövde - Falköping. Arbetet innebär inställda tåg med ersättningstrafik.

Arbetet kommer pågå till och med augusti 2017. Här hittar du information om vad Västtrafik gör för att hjälpa dig som reser på sträckan. 

Information in English.

 • Under 2017 byter Trafikverket ut kontaktledningarna mellan Skövde och Falköping. Under tiden är tågtrafiken som kan köras mycket begränsad. 

  Arbetet görs för att kontaktledningssystemet på Västra stambanan är gammalt och slitet. Mellan 2015-2017 byter Trafikverket ut kontaktledningar, stolpar och kablar hela vägen mellan Laxå och Falköping. Arbetet kommer att ge en mer pålitlig tågtrafik med färre störningar när det är klart.

  Mer information finns på Trafikverkets webbplats.

 • Västtågen på följande sträckor berörs:
  Göteborg–Falköping – Skövde – Töreboda
  Nässjö – Falköping – Skövde – Töreboda

 • För att hjälpa dig som drabbas på bästa sätt hänvisar vi till de tåg som går och till ersättningstrafik med buss. Du kan även resa med vissa av Västtrafiks biljetter på SJ Regionaltåg. Vi kommer inte att kunna garantera att det finns sittplats på alla tågavgångar som du som kund hänvisas till.

  Det är Trafikverket som beslutar om vilka tåg som får köras och vilka som ställs in. För Västtrafiks del blir konsekvensen att flertalet avgångar per dag måste ställas in mellan Falköping –Stenstorp – Skövde under perioden 12 juni – 24 september 2017. 

 • Tidtabeller för tåg och ersättningsbussar finns under trafikläge på hemsidan och i reseplaneraren.

 • Ja, ersättningstrafiken och alternativa resvägar är sökbara i Reseplaneraren och precis som tidigare kommer även SJ:s tåg visas som resalternativ i reseplaneraren.

 • Västtrafiks biljetter gäller på Västtrafiks tåg och ersättningsbussar. Ersättningsbussarna är utrustade med Västtrafiks kortläsare så du kan checka in och ut din kontoladdning. På ersättningsbussarna kan du även köpa enkelbiljett av föraren. Observera att Västtrafiks kontoladdning inte gäller på SJ Regionaltåg mellan Falköping och Skövde.

  Dessa Västtrafikbiljetter gäller på SJ:s tåg

  Eftersom många av Västtrafiks tåg ställs in under arbetet kan du resa med Västtrafiks biljetter på SJ:s tåg på sträckan enligt följande:

  Västtrafik To Go

  Du som har periodbiljett i Västtrafik To Go kan du resa med den. Du kan också köpa enkelbiljetter i appen för sträckan Falköping – Stenstorp –Skövde.

  Periodbiljetter

  Om du reser med Västtrafiks periodbiljetter på SJ Regionaltåg behöver du ha med dig en så kallad kortinspektion för att visa att biljetten är giltig. En kortinspektion är ett kvitto som bland annat visar när biljetten aktiverades. Du kan få en kortinspektion i  en Västtrafikbutik,av försäljningsombud eller från en förare.

  Kontoladdning

  Västtrafiks kortläsare finns inte ombord på SJ:s tåg. Därför kan du inte checka in eller ut din kontoladdning. För att resa på sträckan Falköping –Stenstorp – Skövde med kontoladdning behöver du förköpa en enkelbiljett. Du betalar enkelbiljetten med din kontoladdning hos försäljningsombudet. Biljetten är speciellt framtagen för kontoladdningskunder. Säg till personalen i butiken i Falköping eller Skövde resecentrum vilken sträcka du ska resa, så hjälper de dig med biljett för en eller två zoner.

  Enkelbiljett

  Du kan köpa Västtrafiks enkelbiljetter i Falköping eller Skövde resecentrum eller i appen Västrafik To Go.

 • Du kan resa till och från Stenstorp med SJ Regionaltåg. Sök din resa i Reseplaneraren.

  Biljett ombord på SJ Regionaltåg från Stenstorp

  För dig som vill resa med Västtrafiks biljetter till och från Stenstorp rekommenderar vi våra periodbiljetter eller enkelbiljetter i Västtrafik To Go.Det är inte möjligt att resa med kontoladdning om du kliver på tåg till och från Stenstorp.

 • Det finns en pendelparkering med 336 platser vid stationen i Falköping.Ytterligare parkeringsplatser i närheten av stationen i Falköping kommer byggas. Det finns en pendelparkering vid stationen i Skövde med 237 platser.

  Karta över parkeringsplaterna i Falköping, (pdf).

 • Ja, den gäller. Ersättningstrafiken räknas som ordinarie trafik under denna period med de restider som det innebär. Det innebär att du kan ansöka om förseningsersättning om ersättningstrafiken är försenad med mer än 20 minuter i förhållande till tidtabellen.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val