Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Kontaktledningsarbetet Töreboda- Falköping under 2016

Under 2016 påbörjadeTrafikverket arbetet med att byta kontaktledningar längs järnvägen mellan Töreboda - Skövde - Falköping. Arbetet fortsätter under 2017.

Under veckorna 50-51 befinner man sig på sträcka Töreboda-Skövde.

Tillfällig tidtabell under perioden 161211-161225.

Arbetet kommer pågå mellan januari 2016 till och med augusti 2017. Här hittar du information om vad Västtrafik gör för att hjälpa dig som reser på sträckan. 

Information in English.

 • Mellan januari 2016 och augusti 2017 byter Trafikverket ut kontaktledningarna mellan Skövde och Falköping. Under tiden är tågtrafiken som kan köras mycket begränsad. 

  Arbetet görs för att kontaktledningssystemet på Västra stambanan är gammalt och slitet. Mellan 2015-2017 byter Trafikverket ut kontaktledningar, stolpar och kablar hela vägen mellan Laxå och Falköping. Arbetet kommer att ge en mer pålitlig tågtrafik med färre störningar när det är klart.

  Mer information finns på Trafikverkets webbplats.

 • Västtågen på följande sträckor berörs:
  Göteborg–Falköping – Skövde – Töreboda
  Nässjö – Falköping – Skövde – Töreboda

 • Det är Trafikverket som beslutar om vilka tåg som får köras och vilka som ställs in. Under perioden 15 augusti – 19 september kommer ett flertal avgångar mellan Falköping – Stenstorp och Skövde att ersättas med buss under helgerna. På vardagar går alla avgångar som vanligt. Det kommer dock att göras tidtabellsjusteringar från vecka till vecka så vi rekommenderar att hålla sig uppdaterad via Västtrafiks Reseplanerare eller under Trafikläge på hemsidan.

 • Tidtabeller för tåg och ersättningsbussar finns under trafikläget på hemsidan och i reseplaneraren.

 • Ja, ersättningstrafiken och alternativa resvägar är sökbara i Reseplaneraren och precis som tidigare kommer även SJ:s tåg visas som resalternativ i reseplaneraren.

 • Du som reser med Västtrafiks tåg och ersättningsbussar kommer att kunna resa med samma biljetter som vanligt, ersättningsbussarna kommer att vara utrustade med Västtrafiks kortläsare där du kan checka in och checka ut din kontoladdning. På ersättningsbussarna kan du även köpa enkelbiljett av föraren.

 • Det finns en pendelparkering med 200 platser vid stationen i Falköping och det kommer byggas ytterligare en parkering med 130  parkeringsplatser i närheten av stationen. Karta över parkeringsplaterna i Falköping, (pdf).

  Det finns en pendelparkering vid stationen i Skövde med 237 platser. 

 • Ja, resegarantin gäller. Ersättningstrafiken räknas som ordinarie trafik under denna period med de restider som det innebär. Det innebär att du kan ansöka om resegaranti om ersättningstrafiken är försenad med mer än 20 minuter i förhållande till tidtabellen.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val