Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Nästa hållplats- vår podcast

Podcasten Nästa hållplats handlar om morgondagens kollektivtrafik. Lars Backström är VD på Västtrafik och i podcasten pratar han med gäster om trender och fenomen som kan påverka hur vi rör oss mer hållbart i framtiden.

Lyssna på avsnitt 1- Johan Trouvé 

I världens mest attraktiva städer får bilarna maka på sig och ge plats åt människor. Det gillar Johan Trouvé som är VD för Västsvenska Handelskammaren. I det här avsnittet av Nästa hållplats pratar Lars Backström och Johan Trouvé om hur städer kan bli platser för möten, lek och trygghet- som till exempel i kanadensiska Vancouver.

Lyssna på avsnitt 2- Delningsekonomi

Delningsekonomin bygger på att skapa värde ur outnyttjade resurser. Men vem skall sitta i förarsätet när tjänsterna utvecklas så att det blir schysst för alla involverade? Vilka olika drivkrafter finns? Om det här och mycket mer samtalar Lars Backström med Åsa Minoz, innovation- och delningsekonomiexpert på ModigMinoz, Peter Algurén vd på Sunfleet och Charlie Hedström vd på AirDine.

Lyssna på avsnitt 3- Blandstad

Under de kommande 20 åren skall det byggas för hisnande 1 000 miljarder kronor i Göteborgsregionen. Därför känns det mer aktuellt än någonsin att ställa sig frågorna: Hur bygger man en stad där både människa och miljö är vinnare? Är förtätning avgörande för att bygga en hållbar stad? Vilken roll spelar kollektivtrafiken? Och vad är egentligen en blandstad?  I det här avsnittet har Lars Backström bjudit in Annette Vejen Tellevi, arkitekt och en av samordnarna för Yimby Gbg och Jan Jörnmark, debattör, författare och docent i ekonomisk historia, för att samtala kring kollektivtrafik och hållbar stadsutveckling.

Podden Nästa hållplats går att ladda ner där poddar finns.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val