Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Varför har ni biljettkontroller?

Att åka kollektivt är inte gratis. Det är en tjänst man betalar för, precis som för andra varor och tjänster i samhället. I det här fallet är priset dessutom subventionerat – ungefär halva kostnaden betalas via skattemedel. Det är mot den bakgrunden vi har en biljettkontroll. Alla som reser med kollektivtrafiken ska betala, det tycker vi och det tycker våra kunder också. Genom att ta ansvar för de skattemedel som har tilldelats kollektivtrafiken kan vi bidra till att utveckla det goda livet i regionen genom att möjliggöra resor till och från till exempel arbete och fritidsaktiviteter.

Vi vet att majoriteten av våra kunder vill ha kontroller. Genom att öka andelen betalande ombord tar vi ansvar gentemot våra betalande kunder och kan skapa de allra bästa resmöjligheterna och reseupplevelserna för dem.

En kundundersökning genomförd under våren 2014 visar att en överväldigande majoritet är positiv till att västtrafik genomför stickprovskontroller (drygt 74 % är positiva endast 5 % är negativa).

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val