Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Närtrafik- ett annat sätt att resa kollektivt

Gröna ängar vid sidan av slingrande landsväg.

Närtrafik är ett smartare sätt att resa kollektivt i områden där det inte finns ordinarie busstrafik. Den är till för alla som vill åka från landsbygd till tätort eller tvärtom. Vi hämtar dig vid dörren och kör dig till någon av våra närtrafikhållplatser. Smart, prisvärt och praktiskt.

En sak som är annorlunda med närtrafik är att den bara körs när någon har beställt den. Du bokar dina resor i förväg genom att ringa Västtrafiks beställningscentral på 0771-91 90 90.

Så beställer du Närtrafik

Ring 0771-91 90 90 för att boka

Boka din resa i förväg genom att ringa Västtrafiks beställningscentralminst en timme innan tidsintervallet du vill resa inom.

Det här vill vi veta:

• Säg att du vill beställa Närtrafik.
• Var ska vi hämta dig?
• Vart ska du resa?
• Betalar du kontant, med bankkort eller med sms-biljett?
• Har du något större bagage?
• Vilket tidsintervall vill du resa inom?
• Vill du beställa återresa?

Pris och biljetter

Resan kostar 41 kronor. Du betalar kontant eller med bankkort. Västtrafiks periodkort gäller inte men i de kommuner där Seniorkort erbjuds är de giltiga även i Närtrafiken. Barn under 7 år åker gratis i målsmans sällskap.

Ladda hem all information

Klicka på din kommun i listan för att ladda ner information. Du får information om vilka tider närtrafiken finns tillgänglig i din kommun och vilka hållplatser vi kör till och från. Informationen är i pdf-format som är lätt att skriva ut och spara.

Resa med barn

Varje fordon är utrustat med en bilkudde som barn som reser med närtrafik kan låna under färden. Då fordonen endast har en bilkudde att låna ut, får ni som beställer resan ta med egna bilkuddar, om fler än ett barn med behov av bilkudde ska resa i samma fordon. 

Observera att ni behöver ta med egen bilbarnstol om ni reser med små barn, då fordonen inte är utrustade med det. 

Det här får du ta med dig

Djur

Du får ta med dig husdjur på resan under förutsättning att du uppger det vid bokning. Hund ska sitta i bur i bilens bagageutrymme. Mindre hundar kan i undantagsfall sitta i knät i väska eller på golvet mellan dina fötter. När du bokar din resa med hund bokas hela bagageutrymme vilket innebär att du får ta med sig så många hundar som får plats där. Övriga husdjur som till exempel katt ska vara placerade i bur. 

Barnvagn

När du bokar din resa måste du uppge att du har  barnvagn med dig.

Bagage

Två kolli motsvarande två matkassar får tas med och  måste uppges vid bokningen.

Barntillbehör

I bilarna finns det en bilkudde för barn och är det fler än ett barn med på resan måste du själv ta med dig extra bilkudde.

Övriga personliga tillbehör

När du bokar din resa ska du tala om vad för personliga tillbehör/hjälpmedel som du har. Exempelvis rullator. 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val