Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Lättare att se saldo och byten i kortläsaren

Det ska vara lätt att förstå vad som händer i kortläsarna ombord på våra fordon. Tack vare kloka synpunkter från våra kunder har vi nyligen förbättrat texterna som visas i displayen.

Utseendet i displayen är lite annorlunda, men kortläsarna fungerar precis som förut. Du ska alltså trycka på samma knappar som vanligt - oavsett om du brukar resa med period, konto eller enkelbiljett. Det enda som skiljer är att texterna i displayen blivit lättare att förstå.

Bland annat blir det lättare att se hur mycket resan kostar och hur mycket pengar du har kvar på kortet. En annan nyhet är att kortläsaren tydligare visar när du gör ett byte.

 

 

Några exempel på hur det ser ut i displayen:

Öppet läge
Så här ser kortläsaren ut i sitt grundläge. Gör eventuella val innan du visar kortet för kortläsaren.

 

Checka in
Så här ser det ut om du checkar in med kontoladdning. Tid för sista byte, pris och återstående saldo på ditt kort visas tydligt på skärmen. Texten "En zon" ersätts av ett plustecken om du ska resa inom flera zoner.

När du checkar in för tilläggsresa eller resa genom flera zoner visas hur mycket pengar du har på kortet inför resan.

 

Checka in grupp
För att checka in en grupp anger du hur många vuxna respektive skolungdomar ni är genom att trycka på V- och S-knapparna. Tryck sedan K och visa ditt kort. Displayen kommer då att visa hur mycket resan kostar och det återstående saldot på ditt kort.

 

Checka ut
När du checkar ut får du information om hur mycket resan kostat och hur mycket pengar du har kvar på kortet. Det framgår också tydligt hur lång bytestid du har kvar.

När du checkar ut vid flerzonsresa visar displayen hur lång bytestid du har i den aktuella zonen.

 

Byte
När du gör ett byte får du veta vilken tid du kan påbörja ditt sista byte. Byter du under en flerzonsresa visas även hur mycket pengar du hade på kortet när resan började.

 

Ångra
Om något blir fel med din incheckning trycker du på Å för att ångra och håller upp ditt kort. Då visas denna bild om du reser med kontoladdning. Om du ångrar aktiveringen av ett periodkort visas texten "Aktivering annullerad".

Tänk på att du inte kan ångra om det gått mer än en minut sedan du checkade in.

 

Kortfråga
Med en kortfråga får du reda på dina aktiva/förbrukade perioder och deras giltighetsdatum/tid. Du ser även vilande perioder, som visas tillsammans med antal dagar som laddningen är giltig. Om du har kontoladdning visas status för senaste kontoresa, saldo, senaste kontoresans pris samt sista tidpunkt för byte i aktuell zon.

Tryck på ?-knappen och visa kortet för kortläsaren för att ta reda på hur länge din period är giltig och hur mycket pengar du har på kortet.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val