Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Hållplatser

Det finns 120 utpekade knutpunkter i Västra Götaland som ligger i ett strategiskt läge samt ca 680 hållplatser som har fler än 100 påstigande per dygn. Dessa cirka 800 platser i kollektivtrafiksystemet bildar ett prioriterat nät som ska vara anpassade för personer med funktionsnedsättning. Valet av knutpunkter och hållplatser innebär att det ska finnas minst en anpassad strategisk knutpunkt i varje kommun och att hållplatserna där de största resandeströmmarna finns är anpassade.

Fram till och med år 2016 finns ekonomiska medel avsatta i den regionala infrastrukturplanen för att genomföra ytterligare anpassningar av knutpunkter och hållplatser. För att uppnå målet redan till 2016 krävs en anpassningstakt av ca 75 knutpunkter och hållplatser vilket är möjligt att genomföra genom god samverkan mellan kommunerna, Trafikverket och Västtrafik. Samtliga Västtrafiks resecentrum har inventerats och registrerats i Västra Götalandsregionens tillgänglighetsdatabas TD under hösten 2015 via ett ungdomsprojekt i samarbete mellan VGR och Västtrafik.

I arbetet med tillgänglighetsanpassning ingår även utbyggnad av realtidsskyltar i hela regionen. Målet är att montera ca 1 300 skyltar. Andelen monterade visuella skyltar vid årsskiftet 2015/16 är 98%.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val