Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Service

En kollektivtrafikresa består av många olika moment. Det är bland annat planering av resan, på väg till hållplatsen, på hållplatsen, stiga på eller av fordon, betala, service under resan, eventuella byten och anslutningsresor. För en person med funktionsnedsättning kan tryggheten vara helt avgörande för att våga resa. All trafikpersonal, via förarcertifieringen eller motsvarande, utbildas i bemötande av alla kundgrupper.

Ledsagarservice är tillgänglig den tid hållplatsen trafikeras. Tjänsten ingår i biljettpriset och är öppen för alla resenärer som anser sig i behov av den. Ambitionen är att det ska bli så enkelt som möjligt för alla att åka kollektivt. Idag utförs drygt 1000 ledsagningar per år på de ca 60 stationer/terminaler där denna service erbjuds. Över 95 % av alla ledsagningar, under de senaste åren, har dock skett på stationer/terminaler belägna i kommunerna Alingsås, Borås, Falköping, Göteborg, Herrljunga, Skövde, Tibro, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val