Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Tidtabellsskifte 13 december

Buss kör på landsväg i vinterlandskap

Den 13 december byter vi tidtabeller i hela Västra Götalandsregionen. Då passar vi också på att göra förändringar i trafiken där det behövs. Här kan du se de största förändringarna.

Här visas endast de största trafikförändringarna. För att se mindre förändringar, bland annat mindre tidsjusteringar i tidtabell hänvisar vi dig till Reseplaneraren. Sök din resa i Reseplaneraren för att se hur din linje kör. 

 • Uddevalla stadstrafik 

  Trafiken minskar under helgmorgnar. Det är främst linje 1 och 5 som berörs. Genom att minska ner på utbudet då få reser, kan vi utöka utbudet på linje 12, som kör tidig morgon och sen kväll, på vardagar. 

  Linje 61 Vänersborg-NÄL-Trollhättan-Stallbacka

  Linje 61 får ett utökat utbud kvällstid för att passa arbetsskift på Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) bättre. Vi utökar med en tur från Vänersborg till sjukhuset kl 21.00 och en tur från sjukhuset till Vänersborg kl 21.45.

  Linje 423 Trollhättan-Sylte-Lilla Edet

  Natturerna dras in på grund av lågt resande. De kunder som idag reser med någon av dessa avgångar hänvisas till att resa med linje 421. 

  Linje 640 Grästorp-Trollhättan

  En tur på eftermiddagen är justerad för att passa tåg i Grästorp. Genom detta erbjuder vi fler resmöjligheter mellan Trollhättan och Vara. 

  Linje 642 Trollhättan-Sollebrunn

  Linje 642 utökas till att köra på lördagar med två avgångar från Sollebrunn respektive Trollhättan, spridda över dagen. Linjen utökas även med en avgång från Sollebrunn respektive Trollhättan på söndagar. Genom utökningen tillgodoser vi kundernas behov och erbjuder resmöjligheter mellan Sollebrunn-Trollhättan även på lördagar. 

  Linje 712 Dals Rostock-Brålanda-Trollhättan

  Från och med den 13 december går linje 712 även mellan Dals Rostock och Mellerud.  

  Linje 720 Mellerud-Åsensbruk-Håverud

  Linjesträckningen för linje 720 förändras så att bussen inte kör runt sjön Ånimmen när den ska mot Mellerud efter att ha stannat i Håverud. Linjen kör istället samma väg tillbaka till Mellerud som den kom. Hållplatserna Bäcken, Linddalen, Upperud Slussen och Dalslands museum dras in. De kunder som idag reser från någon av dessa hållplatser hänvisas till Närtrafik. Syftet med förändringen är att snabba upp linje 720 vilket ger boende i framförallt Åsensbruk en betydligt snabbare resväg till och från Mellerud.

  Linje 730 Bengtfors-Uddevalla-Göteborg

  Linje 730 får ett utökat utbud mellan Bengtsfors och Uddevalla.  Linje 730 kör inte längre till Göteborg utan hållplats Kampenhof i Uddevalla blir ändhållplats för samtliga avgångar. Linje 730 stannar inte vid hållplatserna Torp Terminalen, Ljungskile station, Kungälvsmotet och Nils Ericson Terminalen. För de kunder som idag reser till och från Göteborg hänvisar vi till byte till tåg i Uddevalla (linje 730 kommer att ha passning med tåget). Genom denna åtgärd kan vi erbjuda vi fler resmöjligheter inom Dalsland och till och från Uddevalla. För de kunder som mister sin direktresa till Göteborg erbjuder vi även fortsättningsvis ett bra utbud med tåg mellan Göteborg och Uddevalla. 

  Linje 774 Åmål - Säffle

  Linje 774 får ändrad linjesträckning och kör endast mellan Åmål-Säffle istället för  Säffle resecentrum – Sporthälla – Säffle resecentrum.

  Linje 775 Ed - Bengtsfors - Åmål

  Ett antal avgångar på linje 775 tidigareläggs med ca 5 minuter. 

  Linje 822 Ljungskile-Uddevalla

  Hållplats Sundskogen byter namn till Sundstrand. 

  Linje 839 Gårvik-Torreby-Munkedal

  En avgång tidjusteras för att bättre passa med tåget vid Munkedals station. Linje 839 från Munkedal station mot Gårvik kl. 12.20 startar vid Kungsmarksskolan och kör därefter till Munkedal station. 

  Linje 845 Grundsund-Fiskebäckskil-Bokenäs-Uddevalla

  Tidtabellen tidjusteras för att bättra anpassas till färjan vid färjeläget Östersidan. 

  Linje 866 Bohus Malmön-Amborsröd-Kungshamn

  Linje 866 utökas med två anropsstyrda avgångar på dagtid. 

  Linje 878 Tanumshede-Grebbestad

  Linje 878 utökas till att köra på helger, även vintertid, mellan cirka kl.09.00-18:00. 

  Linje 882 Backa-Tanumshede-Lur-Strömstad

  Linje 882 kör via hållplats Tanums Shoppingcenter vilket gör att restiden för linjen förlängs något samtidigt som det blir fler resmöjligheter till shoppingcentret. Vid hållplats Tanums Shoppingcenter finns även möjlighet till byte till linje 871. 

  Linje 885 Västbacken-Sannäs-Tanumshede

  Den anropsstyrda linje 885 dras in på grund av lågt resande. De kunder som idag reser med linje 885 hänvisas till övriga linjer eller Närtrafik.

  Linje 893, 894 och 895 i Strömstad 

  Idag körs inte linjerna under de dagar då skolorna håller stängt. Vi utökar trafiken och kör fler dagar om året (ytterligare 10 dagar per år). 

 • Linje 16 Högsbohöjd-Eketrägatan

  Tidtabellen tidsjusteras för att förbättra punktligheten. Linje 16 får utökad trafik på helgerna, mellan kl. 11-17. Mellan dessa tider kör linje 16 var 10 minut. Genom dessa åtgärder erbjuder vi en mer tillförlitlig trafik, ett bättre utbud på helgerna, fler resmöjligheter och mer plats ombord.

  Linje 17 Tuve-Björkekärr-Östra sjukhuset

  Linje 17 får utökad trafik på söndagar, mellan kl.11-17, så att det blir samma utbud som på lördagar. Genom denna åtgärd erbjuder vi ett bättre utbud, fler resmöjligheter och mer plats ombord.

  Linje 24 Hjuvik/Lilla Varholmen-Nils Ericson Term

  En tur på morgonen och två turer på eftermiddagen förlängs till att köra via Volvo. 

  Linje 27 Sörred-Volvo Torslanda-Eketrägatan

  Vi justerar tidtabellen för att förbättra linjens punktlighet. Genom denna åtgärd erbjuder vi våra kunder en mer pålitlig tidtabell. 

  Linje 32 Sörred-Arendal-Eketrägatan

  Vi justerar tidtabellen för att förbättra linjens punktlighet. Linje 32 har, sedan i januari 2015, en ny körväg via Oljevägen och hållplatsen Sydatlanten A. Den nya körvägen tar längre tid och linjens punktlighet har försämrats då det inte finns tillräckligt med tid i tabellen. Genom att justera tidtabellen och förlänga restiden något erbjuder vi våra kunder en mer pålitlig tidtabell. 

  Linje 50 Kallebäck-Frölunda torg

  Under vardagseftermiddagar kommer linje 50 att gå mellan Kallebäck och Brunnsparken var 5:e minut.
  Resandet med linje 50 ökar på helgerna och vi utökar därför till att köra var 10 minut på dagtid och var 15 minut på kvällstid. Genom dessa förändringar erbjuder vi fler och bättre resmöjligheter och mer plats ombord.

  Linje 53 Skogaberg-Hjalmar Brantingsplatsen 

  Linje 53 dras in på grund av lågt resande. Linje 53 kör till stor del parallellt med linje 52 och även med linje 47 (i området Skogaberg). Vi hänvisar kunder som idag reser med linje 53, till linje 47 eller 52. Resande med linje 53 från hållplatserna Sankt Jörgens Allé och Skogabergsgatan hänvisas till hållplats Lillhagens Station och linje 52. Ett annat alternativ är linje 47 och byte till linje 52 vid Lillhagens Station.
  I och med att linje 53 läggs ner dras hållplatserna Minelundsvägen, Deltavägen och Södra Deltavägen in. För de som idag reser med linje 53 innebär förändringen en försämring, men då linje 47 och 52 kör i stort sett samma sträcka.

  Linje 59 Vassgatan-Nils Ericson Terminalen

  För att förbättra för våra kunder får linje 59 justerad tidtabell. Vi tidigarelägger 20-minuterstrafiken och kör var 20 minut från kl.06.00 istället för kl.06.30. Vi förlänger 20-minuterstrafiken på eftermiddagarna och kör var 20 minut mellan kl.15-18. Vi kör en sista avgång efter kl.20.00, efter kundönskemål.

  Linje 60 Redbergsplatsen-Masthugget

  Linje 60 får utökad trafik på söndagar, mellan kl.11-17, så att det blir samma utbud som på lördagar. Genom denna åtgärd erbjuder vi ett bättre utbud, fler resmöjligheter och mer plats ombord.

  Linje 76 Angered C-Rannebergen

  Trafiken utökas på eftermiddagar. Genom att köra med var 10 minut redan från kl. 13.00 (idag från kl.15-18) erbjuder vi fler resmöjligheter vilket bör ge en bättre spridning och mer plats ombord. 

  Linje 84 Frölunda Torg-Sisjön-Marklandsgatan och 182 Marklandsgatan-Sisjön 

  Linje 84 och 182 får en ändrad körväg och hållplats Askims torg dras in. Hållplatserna Askims Stationsväg och Pilegården kommer inte trafikeras av linjerna 84 och 182. Linje 84 kör istället via Stora Åvägen - Sisjövägen till/från Marklandsgatan och via Kobbegårdsvägen – Askims Domarringsväg till/från Frölunda Torg. Boende i området kring hållplatsen Askims Torg får 200 till 600 meter till närmaste hållplats Askims Stationsväg, Backa, Trollängen och Ringstensvägen. De kunder som idag reser direkt till Frölunda Torg med linje 84 från hållplatserna Askims Stationsväg och Pilegården får göra ett byte på hållplatsen Radiomotet. 

  Linje 114 Ö-snabben Saltholmen-Nils Ericson Terminalen

  Linje 114 utökas med två avgångar. Vi utökar med en avgång från Saltholmen kl. 10:47 och en avgång från Nils Ericson Terminalen kl.13:54. Avgångarna har anslutning till båttrafiken vid Saltholmen. 

  Linje 128 Sörred-Arendal-Centralstationen

  Vi justerar tidtabellen för att förbättra linjens punktlighet. Linje 128 har, sedan i januari 2015, en ny körväg via Oljevägen och hållplatsen Sydatlanten A. Genom att justera tidtabellen och förlänga restiden något erbjuder vi våra kunder en mer pålitlig tidtabell.

  Under sommarens semestertider har linjen dragits in i fem veckor. Vi utökar nu trafiken på sommaren och drar enbart in linjen under fyra veckor. 

  Linje 128 får även en ny hållplats med namn Höstvädersgatan som ligger längs med Yrvädersgatan i korsningen med Hjalmar Brantingsgatan, Sommarvädersgatan och Höstvädersgatan. Avståndet till hållplatsen Vårväderstorget är 230 m. 

  Linje 145, 159, 178, 179, 185 och 190

  Linjerna får en ny tur från Volvo från Volvo klockan 00.50.

  Linje 186 Frölunda torg-Heden

  Linje 186 utökas till att köra även på dagtid. Anledningen till utökningen är att linje 751, som kört delvis samma sträcka som linje 186, fått en ändrad linjesträckning. Genom förändringen kan vi erbjuda bra resmöjligheter mellan Frölunda torg och Bifrost samt mellan området Eklanda och centrala Göteborg.

  Svart Express Amhult-Vallhamra

  Sommartidtabellen kortas till 4 veckor. Genom att korta sommartidtabellen och köra med samma utbud som övriga året under ytterligare en vecka på sommaren, anpassar vi utbudet bättre efter den period då resandet är lägre till följd av semestertider och vi erbjuder våra kunder fler resmöjligheter ytterligare en vecka. 

  Blå Express Särö-Göteborg-Gråbo

  Blå Express utökas med en avgång på morgonen från Sandlyckan till Centralstationen och två avgångar på eftermiddagar från Centralstationen till Hjällbo. Resandet med Blå Express är stort vilket gör att det vissa tider är trångt ombord, genom denna förändring erbjuder vi fler resmöjligheter och mer plats ombord. Vi förändrar även 15-minuterstrafiken på helgerna så att den börjar en kvart senare på grund av lågt resande.

  Grön Express Kungälv -Mölnlycke

  På helgerna startar 15-minuterstrafiken en kvart senare på grund av lågt resande.

 • Linje 2 Hasselbacken-Stenungsund-Stora Höga

  Linje 2 stannar inte vid hållplatserna Stenungstorg och Solgården i riktning mot Stora Höga. Observera att bussen stannar vid Vårdcentralens hållplatsläge som ligger vid Göteborgsvägen. 

  Linje 3 Stenungsund-Hallerna

  Linje 3 läggs om så att den får en bättre linjesträckning och täcker ett större område i Stenungsund. Inga hållplatser kommer att dras in. För en del av de kunder som vill göra lokala resor inom Stenungsund kan restiden bli något längre än idag. Linje 3 får genom denna förändring bättre passning till tåget vid Stenungsunds station.

  Linje 333 Stenungsund-Västersjön-Lilla Edet

  Vi kör fler dagar om året än tidigare. Idag körs inte linje 333 de dagar som skolorna håller stängt. Utökningen innebär att linje 333 kör hela året med undantag för de större skolloven. Genom denna förändring erbjuder vi arbetspendlare resmöjligheter fler dagar. 

  Linje 411 Älvängen-Alafors-Nödinge

  Förändrad linjesträckning på grund av kommande enkelriktning av Ledetvägen i Alafors. Linje 411 kommer endast att stanna vid hållplats Himlaskolan i Alafors. Hållplatserna Brantbacken, Lunnavägen, Alafors Kiosken, Alafors Posten samt Alaforsskolan dras in på linjen. 

  Linje 412 Älvängen-Starrkärr-Alafors-Nödinge

  Förändrad linjesträckning på grund av kommande enkelriktning av Ledetvägen i Alafors. I riktning mot Nödinge kommer linjen efter Alafors Kiosken trafikera Lunnavägen och Brantbacken innan Himlaskolan och därefter trafikera Alaforsskolan och Alafors Posten.  I riktning mot Älvängen blir linjen oförändrad. 

  Linje 433 Lödöse-Alvhem-Skepplanda

  Fyra avgångar dras in på grund av lågt resande. Följande avgångar dras in: kl. 06.08 från Albotorget, 06.22 från Lödöse södra station, 17.02 från Albotorget, 17.15 från Lödöse södra station. De kunder som idag reser med någon av dessa avgångar hänvisas till linjerna 434 och 421. Restiden blir något längre, men resmöjligheten finns. Genom denna åtgärd kan vi genomföra viktiga satsningar på trafik där fler reser och där vi är i behov av utökning. 

  Linje 511 Partille-Landvetter

  Linje 511stannar inte vid hållplats Slättenvägen. Genom att linjen inte stannar vid hållplats Slättenvägen förkortas körtiden, vilket ger en något bättre bytesmarginal till övriga linjer vid Landvetter Resecentrum. Resandet med linje 511, till och från hållplats Slättenvägen är lågt, de kunder som idag reser från Slättenvägen hänvisas till linje 513 och 516. Genom att inte trafikera hållplats Slättenvägen förbättras bytestiden vid Landvetter resecentrum och vi kan erbjuda en mer pålitlig tidtabell och bättre resmöjligheter.

  Linje 504 och 506 Partille

  Servicelinjerna 504 och 506 avvecklas och kommer inte finnas kvar. 

  Linje 611 Bollebygd-Mölnlycke

  Idag körs linje 611, under högtrafiken på morgonen, med kvartstrafik. Vi minskar utbudet något och kortar den period på morgonen då linje 611 körs varje kvart. Genom denna förändring anpassas utbudet bättre efter resandet. 

  Linje 616 Landvetter-Hällingsjö-Rävlanda

  Trafiken utökas med fler avgångar på kvällstid på vardagar. Genom denna åtgärd erbjuder vi fler resmöjligheter för fritidsresor inom Härryda kommun. 

  Linje 720 Kungsbacka – Särö – Kullavik - Snipen

  Natturerna 01:22 och 03:22 fredag-lördag från Kullavik till Kungsbacka station kör åter via Särö. Endast avgången 02:22 kör direkt från Särögården till Hamravägen.

  Linje 747 Ölmanäs-Åsaskolan-Kungsbacka

  De turer som inte är anpassade till skoltider, anpassas till Öresundstågets nya tidtabell.

  Linje 748 Kyrkobyn-Breared-Landa-Kläppa-Åsa

  De turer som inte är anpassade till skoltider, anpassas till Öresundstågets nya tidtabell.

  Linje 751 Mölnlycke-Mölndal-Frölunda

  Linjen är omlagd på grund av arbeten i Mölndals centrum. För att klara tidhållningen på linjen dras hållplatsen Mölndals centrum in och kunderna hänvisas till hållplatsen Mölndal station. 

  Linje 755 Mölndal-Kållered

  Linje 755 kör via Kållereds köpstad under vissa tider (vardagar mellan kl. 9-15, lördag och söndag mellan kl. 11-18). Under dessa tider förlängs restiden med 2-3 minuter. Passning till och från pendeltåget i Kållered station påverkas inte av den förändrade körvägen. Genom denna förändring erbjuder vi kunder från Balltorp och Bölet en direktförbindelse till Kållereds köpstad. 

  Linje 765 Kållered-Tulebo

  På lördagar och söndagar går turen 09.45 från Tulebo även till hållplats Kålleredsgården via hållplats Ikea.

  Linje 755, 760 och 765

  Linjerna anpassas till nya turer på västtågen mellan Kungsbqakca och Göteborg. Linje 755 får en ny avgång från Kålleredsgården kl. 05.50 på söndagar med passning till ett nyinsatt västtåg. Linje 760 får en nyavgång  från Varvsvägen kl. 05.50 med passning till ett nyinsatt västtåg. Linje 765 får en ny avgång från Kållered station kl. 05.35 samt från Tulebohöjd kl. 05.45 på söndagar med passning till nyinsatt västtåg. 

  Linje 765 Kållered-Tulebo

  Turen 09.45 från Tulebo lördag-söndag förlängs från Kållered station till Kålleredsgården via Ikea.

  Stadstrafiken i Alingsås

  Flera linjer i Alingsås stadstrafik förändras. Linje 1 får ändrade avgångstider för att bättre passa med pendeltågen. Linje 2 blir en lågtrafiklinje och ersätts under högtrafik av linjerna 21, 22, 23 och 24 för att skapa snabbare och tydligare anslutningar med pendeltågen.

  Hållplatsförändringar - namnbyten

  Hållplats Tuvängens sjukhem byter namn till Tuvängens äldreboende. Förändringen berör linje 525 och 531.

 • Borås stadstrafik

  Borås stadstrafiklinjer 1, 2, 3, 5, 6, 7 och 8 får utökad trafik på julafton. Idag slutar trafiken vid klockan 18:00. Genom att trafiken körs som en lördag utan nattrafik (fram till klockan 24.00) erbjuder vi bättre resmöjligheter under en stor resdag.  

  Linje 6 Sörbo-Regementet/S:t Sigfrid

  Från och med 13 december kör linje 6 inte längre till S:t Sigfrid. Samtliga avgångar körs till Regementet. Linje 6 stannar inte vid hållplatserna Jössagatan, Djursjukhuset, Mårtensgatan och S:t Sigfrid. Istället kommer linje 16 att köra till S:t Sigfrid med ett reducerat antal avgångar mot dagens linje 6. 

  Linje 16 Södra torget-Druvefors-Göta

  Linje 16 kör efter hållplats Göta till S:t Sigfrid, som blir ny ändhållplats, via hållplatserna Djursjukhuset, Mårtensgatan och Jössagatan. Linje 16 stannar inte vid hållplatserna Kaptensgatan 15, Kaptensgatan 3 och Regementsgatan. Genom att förlänga linje 16 till S:t Sigfrid erbjuder ett utbud dagtid som ersättning för linje 6. De kunder som idag reser från någon av de indragna hållplatserna hänvisas till linje 6 och hållplats Göta.

  Linje 70 Busstationen-Ekhult-Hester-Busstationen

  Linjen dras in och ersätts av ny linje 71.

  Linje 72 Busstationen-Villastaden-Busstationen

  Linjen dras in och ersätts av ny linje 71.

  Ny Linje 71 Villastaden-Lassalyckan

  Ny linje med linjenummer 71. Linjen kör på sträckan mellan Villastaden och Lassalyckan. 

  Linje 76 Hester-Karlsnäs-Vist industriområde

  Linjen förlängs och kör längre in i industriområdet. Linjen får även minskat utbud på fredagar.

  Linje 101 Göteborg-Borås-Ulricehamn

  Linjen dras in på sträckan mellan Borås och Ulricehamn. Vi hänvisar istället kunder som reser mellan Borås och Ulricehamn till linje 200. Linje 101 får ett minskat utbud då en avgång från Göteborg på morgonen dras in. En avgång från Göteborg, under dagtid, kortas till att köra till Bollebygd, idag kör denna avgång till Borås. En avgång från Borås, under dagtid, dras in, avgången startar i Bollebygd och kör till Göteborg. Då vi samtidigt utökar trafiken mellan Göteborg och Borås med ny linje 120 är resmöjligheterna mellan städerna fortfarande många. En konsekvens är att möjligheten till direktresa till Ulricehamn från Göteborg, Landvetter och Bollebygd försvinner. 

  Linje 102 Göteborg-Borås sjukhus

  En avgång på förmiddagar och en avgång på eftermiddagar dras in. Anledningen är att resandet varit lågt. Vi hänvisar kunder som reser med någon av de avgångar som dras in till resa genom byte, eller resa vid annan tid.  Linje 102 kommer även på morgonen att köra via hållplats Korsvägen efter önskemål från våra kunder. 

  Ny linje 120 Göteborg-Viared-SP

  Linje 120 är en ny linje mellan Göteborg och Viared. Linjen kommer att ha tre avgångarfrån Nils Ericson Terminalen på morgonen och treavgångar från Viared på eftermiddagen. Linje 120 kör från Nils Ericson Terminalen, via hållplatserna Korsvägen, Delsjömotet, Ödegärdsgatan 1, Segloravägen 15, Segloravägen 10, Företagsgatan 64, Företagsgatan 44 , Volvo Viared, Viaredsmotet,Sandlid till SP som blir ändhållplats.

  Linje 150 Borås-Fristad

  Två avgångar på morgonen dras in. Samtidigt utökas tidtabellen med två avgångar på kvällstid.  Genom denna förändring kan vi erbjuda ett bättre utbud på kvällstid även på vardagar. De kunder som idag reser med någon av avgångarna på morgonen hänvisas till andra avgångar. 

  Linje 155 Borås-Svanehov

  Två avgångar på morgonen dras in samtidigt utökas tidtabellen med två avgångar på. Genom denna förändring kan vi erbjuda ett bättre utbud på kvällstid även på vardagar. De kunder som idag reser med någon av avgångarna på morgonen hänvisas till andra avgångar. 

  Linje 157 Äspered-Dalsjöfors

  Linjen utökas med två anropsstyrda avgångar på dagtid. 

  Linje 159 Dalsjöfors-Borås-Sandared

  Fyra avgångar på morgonen dras in. Samtidigt utökas tidtabellen med fler avgångar på kvällstid. Genom denna förändring kan vi erbjuda ett bättre utbud på kvällstid även på vardagar. De kunder som idag reser med någon av avgångarna på morgonen hänvisas till andra avgångar. 

  Linje 200 Borås-Ulricehamn-Jönköping

  Linje 200 snabbas upp mellan Borås Resecentrum och Ulricehamns busstation och stannar endast vid hållplatserna Sjukhuset Borås, Solvarvsgatan, Dalsjöforsmotet, Rångedalamotet, Hökerumsmotet och Ulricehamnsmotet. Samtliga avgångar som idag kör Borås-Ulricehamn börjar och slutar vid hållplats Hester (idag Ulricehamns busstation). Linje 200 stannar inte vid hållplatserna Hagen, Dållebo, Nedre Hule, Getared, Ekeslunda, Sjögården, Torp, Tolkabro, Bredaslätt, Toppsjön, Visala, Redvägsbrunn, Brunnsnäs, Bronäs och Dalgatan.

  Hållplatserna Hagen, Dållebo, Nedre Hule, Getared, Ekeslunda, Sjögården, Torp, Redvägsbrunn och Brunnsnäs dras in helt. För de kunder som idag reser från dessa hållplatser hänvisar vi till närmsta hållplats för linje 201. För skolresor kan även linje 263 vara ett alternativ. 

  Linje 201 Ulricehamn-Rångedala

  Linjen får justerad linjesträckning och kör nu samtliga turer via Brunns kyrka.

  Linje 263 Tolkabro-Getared-Ulricehamn

  Linjen får justerad linjesträckning på eftermiddagen då den inte längre kör till Rångedala utan istället kör till Gamlegården. Dessutom byter hållplats Getared namn till Gamlegården.

  Linje 300 Göteborg-Kinna

  Linje 300 snabbas upp och stannar endast vid hållplatserna Kinna resecentrum, Kunskapens hus, Sjukhuset Skene, Gästgivaregården, Hjorttorp, Hyssna Handel, Härsjön och Stjärnhult, Björlanda, Källarbacken, Stora Övattnet, Landvettermotet, Delsjömotet, Korsvägen och Nils Ericson Terminalen. Följande hållplatser dras in: Lillaskog södra, Dukared och Byhägnen

  Mer information om förändringen.

  Linje 330 Kinna-Sätila-Göteborg

  Linje 330 kör endast till Göteborg under morgon och eftermiddag.  På dagtid, kvällar och helger, kör linje 330 mellan Kinna och Landvetter Resecentrum. Samtliga avgångar med linje 330 kör via Sätila. De kunder som reser med linje 330 till och från Göteborg, på dagtid, hänvisas till byte vid Landvetter Resecentrum till Röd Express. För dessa kunder innebär förändringen både för- och nackdelar då antalet direktförbindelser till och från Göteborg minskas samtidigt som bytet i Landvetter ger direktresor till centrala hållplatser i Göteborg som Heden och Stenpiren. Följande tre hållplatser dras in i samband med förändringen: Hestra, Smedstorp och Hulttorpet.

  Mer information om förändringen.

  Linje 400 Skene-Borås

  För att snabba upp trafiken och erbjuda bättre resmöjligheter startar vi upp linje 400. Linje 400 är en snabblinje, som kommer att stanna vid färre hållplatser än linje 450. Linje 400 kommer att köra under högtrafiken morgon och kväll och i kombination med tågtrafiken kommer vi att erbjuda en resmöjlighet till och från Borås var 15 minut. 

  Linje 450 Skene-Borås

  Utbudet på linje 450 minskas ner till en avgång i timmen under hela dagen. De kunder som idag reser med linje 450 kommer även fortsatt att kunna resa om än med ett något glesare utbud vissa tider på dagarna. 

  Linje 246 Herrljunga-Skölvene-Od

  Linje 246 kör inte längre mellan hållplats Parkudden och Herrljunga station vid avgången kl 05.46 på grund av lågt resande på sträckan. Avgången startar istället vid Herrljunga station kl 06.15.

  Hållplatsförändringar - namnbyten

  Hållplats Myrås byter namn till Öngatan, berör endast linje 5.
  Hållplats Sörbo byter namn till Duvgatan, berör endast linje 6.
  Hållplats Sjukhuset byter namn till Södra Älvsborgs sjukhus, berör flera linjer.
  Hållplats Getared byter namn till Gamlegården, berör endast linje 263.

 • Linje 4 Trädgårdsstaden-Skövde Resecentrum-Hasslum

  Linje 4 förlängs till området Trädgårdsstaden. Ny linjesträckning blir Hasslum-Trädgårdsstaden via Resecentrum, Ekängen och Rosenhaga. Linje 4 kör inte längre sträckan Aspvägen – Hasselbacken, vilket innebär att linje 4 inte kör via hållplatserna Aspvägen, Vädursvägen och Hasselbacken. De kunder som idag reser från någon av dessa hållplatser hänvisas till hållplats Däldernas kapell eller hållplats Ulveket. Genom denna förändring, som genomförs tillsammans med en förändring av linje 6, får området Trädgårdsstaden utökad trafik och vi erbjuder boende i området fler resmöjligheter i och med den nya hållplatsen Jonstorpsgatan. Hållplats Lassagårdsgatan trafikeras nu av linje 4 istället för linje 6. Förändringen innebär också snabbare resor med linje 4.

  Linje 6 Skövde Resecentrum-Stallsiken-Ryd

  Linje 6 får en snabbare körväg då den inte längre kör via området Trädgårdsstaden (se även linje 4 ovan). Ny linjesträckning blir Resecentrum-Ryd via Elins Esplanad och Stallsiken. I området Norrmalm ändras linjesträckningen och ny körväg blir via Vallevägen-Gustav Adolfsgatan, linjen trafikerar därmed hållplatserna Vallevägen, Ännagatan och Helenius gata. Linje 6 kör inte via hållplats Kultomten, de kunder som idag reser från Kultomten hänvisas till hållplats Stallsiken Norra. Linjen kör inte heller via hållplats Lassagårdsgatan, de kunder som idag reser från hållplats Lassagårdsgatan med linje 6 hänvisas till linje 4. Genom denna förändring, som genomförs tillsammans med en förändring av linje 4, får linje 6 en snabbare körväg och linjen blir ett attraktivare alternativ för resor mellan Ryd och Resecentrum. 

  Linje 1 Express Skövde-Lidköping-Trollhättan

  Direktbussen som idag går 11.00 från Lidköping mot Skövde tidigareläggs och går nu 10:05, dessutom kör den via Skara. 

  Linje 136 Såtenäs-Gillstad-Lidköping

  Linje 136 får ändrad körväg och kommer även att gå via hållplatserna Vävaregatan och Lidåker, inga andra hållplatser berörs av förändringen.

  Linje 200 Skövde-Skara-Lidköping

  Linje 200 utökas med en avgång Skövde-Skara och en avgång Skara-Skövde på morgonen. 

  Linje 211 Varnhem-Skara

  Linje 211 får minskat utbud på morgonen då en avgång från Varnhem och en från Skara dras in. Avgångarna ersätts med två nya avgångar på linje 200. Genom denna förändring erbjuder vi bättre resmöjligheter för de som vill resa mellan Skövde och Skara på morgonen. De kunder som idag reser med dessa avgångar på linje 211 hänvisas till linje 200. 

  Linje 302 Tidaholm-Falköping

  Trafiken utökas på linje 302 under högtrafik. Passning med tågens avgångs- och ankomsttid i Falköping blir bättre. Vilket förbättrar för både arbetspendlare och nöjesresande mellan Tidaholm-Falköping och även för kunder som vill arbetspendla mellan Göteborg och Tidaholm. 

  Linje 400/401 Skövde-Tibro-Karlsborg

  Trafiken på linje 400/401 utökas under högtrafik med täta avgångar som inte är lika styrda av tågens avgångs- och ankomsttider i Skövde. Dessutom tillkommer hållplats Tidåkra på linje 401. Med fler resmöjligheter förbättrar vi för både arbetspendlare och nöjesresande mellan Skövde och Tibro/Karlsborg. Utökningen förbättrar även för kunder som vill arbetspendla mellan Göteborg och Tibro/Karlsborg. Genom att utöka antalet avgångar på helger erbjuder vi bättre möjligheter för boende i Tibro/Karlsborg att välja kollektivtrafiken.

  Linje 402 Skövde-Hjo

  Trafiken på linje 402 utökas under högtrafik så att vi kan erbjuda täta avgångar som inte är lika styrda av tågens avgångs- och ankomsttider i Skövde. Med fler resmöjligheter förbättrar vi för både arbetspendlare och nöjesresande mellan Skövde och Hjo. Utökningen förbättrar även för kunder som vill arbetspendla mellan Göteborg och Hjo. Genom att utöka antalet avgångar kvällstid fredag och lördag erbjuder vi bättre möjligheter för boende i Hjo att välja kollektvitrafiken för nöjesresor.

  Linje 430 Hjo busstation-Ekestugan

  Trafiken på linje 430 minskar under kvällar och dras in under helger på grund av lågt resande. Kvällstrafiken dras in efter klockan 19.00 och helgtrafiken dras in helt. Observera att nattrafiken inte dras in utan körs som vanligt. 

  Linje 506 Mariestad-Götene

  Linje 506 utökas med fyra avgångar på dagtid på vardagar, två från Götene och två från Mariestad. 

  Linje 613 Skövde-Timmersdala-Lerdala

  Avgångarna från Skövde kl. 22:50 och från Lerdala kl. 23:30 dras in på grund av lågt resande. De kunder som idag reser med någon av dessa avgångar hänvisas att resa med tidigare avgång. De kunder som idag reser med någon av dessa avgångar till och från Stöpen hänvisas till linje 500.

  Linje 645 Nossebro-Grästorp

  Linje 645 utökas med fyra avgångar på vardagar och två avgångar på lördagar. Turerna är komplement till dagens anropsstyrda turer för att kunna byta till buss i Grästorp för vidare resa både till Trollhättan och Lidköping. 

  Linje 663 Nossebro-Vårgårda

  Linje 663 utökas med två avgångar på vardagar. Turerna är komplement till dagens anropsstyrda turer för att kunna resa till/från Göteborg. 

  Linje Ronden 10 Skövde-Falköping-Borås-Göteborg

  Ronden 10 får ändrad körväg mellan Ulricehamn och Borås, linjen kommer att köra på den nya motorvägen och stanna vid ny hållplats Hökerumsmotet. Nuvarande hållplats Tolkabro upphör att trafikeras av linjen.

  Hållplatsförändringar - namnbyten

  Hållplats Dalängsvägen byter namn till Lunnelidsvägen, berör endast linje 1 i Lidköpings stadstrafik.

 • Båtlinje 282 Södra Skärgården 

  Linje 282 får utökat utbud på dagtid. Linjen utökas med en avgång från Saltholmen till Styrsö Tången och en avgång från Styrsö Tången till Saltholmen.

  Båtlinje 285 Älvsnabben Klippan-Norra Älvstranden-Stenpiren

  Linje 285 Älvsnabben får utökat utbud på vardagar och lördagar. Idag avgår linje 285 Älvsnabben var 30 minut på vardagar. Syftet med utökningen är att tillgodose kundernas behov av tätare avgångar. Linje 285 kommer att köra var 20 minuter mellan kl.06.30-09.00 och kl.15.00–18.00. Vi utökar även utbudet på lördagar då linje 285 kör var 20 minut mellan kl.11.00–16.30 och var 30 minut mellan kl. 09.30-10.30 och kl.16.30–18.30.  

  Båtlinje 879 Fjällbacka - Dyngö

  Eftermiddagsturerna på sträckan Dyngö – Fjällbacka – Dyngö tidigareläggs ca 2 timmar. 

  Båtlinje 890 Strömstad-Ramsö

  Den anropsstyrda linje 890 dras in mellan Allahelgonahelgen och mars då trafiken återupptas. Linjen dras in på grund av lågt redande. 

 • Västtågen mellan Göteborg och Alingsås

  Ny avgång kl. 06.10 från Göteborg, lördagar och söndagar.  Genom denna utökning erbjuder vi bättre resmöjligheter på helger och möjliggör för fler att arbetspendla. 

  Västtågen mellan Göteborg och Kungsbacka

  Nya avgångar på söndagar kl. 05.15 från Göteborg och kl. 05.49 från Kungsbacka. Genom denna utökning erbjuder vi bättre resmöjligheter på helger och möjliggör för fler att arbetspendla.

  Västtågen på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad

  På vardagar utökas trafiken mellan Göteborg och Uddevalla med fler avgångar under kvällstid. Helgtrafiken utökas också med fler avgångar samt att det införs nattrafik. På sträckan Uddevalla-Strömstad utökas utbudet på vardagar med tre nya avgångar mellan Uddevalla och Munkedal. En av dessa avgångar fortsätter upp till Dingle. 

  Västtågen mellan Göteborg-Lidköping-Mariestad (Kinnekulletåget)

  Direkttåget på eftermiddagen mellan Mariestad och Göteborg får ny ankomsttid i Göteborg. En avgång mellan Lidköping och Herrljunga på eftermiddagen flyttas fram.  Det genomförs också tidtabellsjusteringar på helger mellan Mariestad och Hallsberg för att skapa bättre anslutningar i Hallsberg till tåg mot Stockholm.

  Västtågen mellan Göteborg och Vänersborg

  Vi utökar trafiken med en ny tidig avgång på vardagsmorgnar från Vänersborg. Trafiken utökas även med en ny sen avgång under vardagskvällar från Göteborg. Helgtrafiken utökas också med fler avgångar samt att det införs nattrafik. Tidtabellen justeras så att stationerna Lödöse södra, Älvängen och Bohus får nya tåguppehåll under högtrafik. Avgångar där det idag är störst trängsel ombord på tågen kommer att köras med fler vagnar. Under helger förtätas trafiken så att det blir avgångar varje timme under hela lördagen och trafiken körs fram till kl. 22 på söndagar.

  Västtågen på sträckan Göteborg-Åmål-Säffle

  Första morgontåget från Säffle får en justerad tidtabell med byte i Trollhättan för resande mot Göteborg. På helger utökas trafiken med en ny tidig avgång på lördagmorgnar från Säffle och en ny avgång på söndagar mitt på dagen från Göteborg.

  Västtågen mellan Uddevalla och Göteborg (via Trollhättan) 

  Morgontåget från Uddevalla till Göteborg via Trollhättan får en justerad tidtabell. Den nya avgångstiden är kl. 06.18 från Uddevalla och kl. 06.37 från Trollhättan. Observera att detta är ett SJ Regionaltåg. Av Västtrafiks biljetter gäller endast periodkort. Kontoladdning eller enkelbiljetter gäller inte. 

  Västtågen mellan Varberg och Borås

  Ny avgång från Skene till Borås kl. 07.18. Genom denna utökning erbjuder vi fler resmöjligheter och bättre plats ombord. 

  Västtågen på sträckan Göteborg-Töreboda/Nässjö

  Vi utökar trafiken med en ny avgång mellan Göteborg och Skövde kl. 22.00 från Göteborg. Tåg mellan Töreboda och Falköping kl. 22.15 från Töreboda förlängs så att tåget fortsätter till Göteborg. Det blir också en ny avgång mellan Falköping och Jönköping på kvällen. Vi utökar även med en ny tidig avgång från Skövde till Göteborg på lördagar. Tågen mellan Göteborg och Nässjö får en justerad tidtabell så att några avgångar istället går mellan Göteborg och Skövde. Resande till Nässjö får i dessa fall byta i Falköping. Denna förändring genomförs för att förhindra att restiden ökar mellan Göteborg och Skövde. 

  Under 2016 kommer omfattande underhållsarbeten att utföras mellan Töreboda och Falköping. Under perioden januari till augusti kommer två tredjedelar av Västtrafiks tåg att vara inställda mellan Falköping och Skövde. Kunder hänsvisas till andra tågavgångar och till ersättningstrafik med buss. Och under perioden september till december kommer flera av Västtrafiks tåg att ställas in mellan Töreboda och Skövde och ersättas med buss.

  Öresundståget på sträckan Göteborg-Kungsbacka-Åsa

  Hela tidtabellen justeras. Samtliga tåg får nya avgångstider och ankomsttider i Göteborg. Denna förändring beror på att Öresundtågen från och med tidtabellsskiftet börjar trafikera den nya tågtunneln under Hallandsåsen.

 • Följande kommuner får ett utökat utbud av Närtrafik med antal dagar eller utökat tidsintervall. 

  Bollebygd
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22.

  Borås
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22.

  Grästorp
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22 samt att den även körs tisdag och fredag. 

  Herrljunga
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22 samt att den även körs måndag, onsdag och fredag. 

  Hjo
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22.

  Karlsborg
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22.

  Lerum
  Utökas med ytterligare tider 21-22.

  Lilla Edet
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22 samt att den även körs tisdag, onsdag och fredag. 

  Mark
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22.

  Tibro
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22.

  Uddevalla
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22.

  Vårgårda
  Utökas med ytterligare tider 18-19 och 21-22 samt att den även körs måndag, tisdag, onsdag och fredag. 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val