Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Fyrbodal

Uddevalla stadstrafik 

Trafiken minskar under helgmorgnar. Det är främst linje 1 och 5 som berörs. Genom att minska ner på utbudet då få reser, kan vi utöka utbudet på linje 12, som kör tidig morgon och sen kväll, på vardagar. 

Linje 61 Vänersborg-NÄL-Trollhättan-Stallbacka

Linje 61 får ett utökat utbud kvällstid för att passa arbetsskift på Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) bättre. Vi utökar med en tur från Vänersborg till sjukhuset kl 21.00 och en tur från sjukhuset till Vänersborg kl 21.45.

Linje 423 Trollhättan-Sylte-Lilla Edet

Natturerna dras in på grund av lågt resande. De kunder som idag reser med någon av dessa avgångar hänvisas till att resa med linje 421. 

Linje 640 Grästorp-Trollhättan

En tur på eftermiddagen är justerad för att passa tåg i Grästorp. Genom detta erbjuder vi fler resmöjligheter mellan Trollhättan och Vara. 

Linje 642 Trollhättan-Sollebrunn

Linje 642 utökas till att köra på lördagar med två avgångar från Sollebrunn respektive Trollhättan, spridda över dagen. Linjen utökas även med en avgång från Sollebrunn respektive Trollhättan på söndagar. Genom utökningen tillgodoser vi kundernas behov och erbjuder resmöjligheter mellan Sollebrunn-Trollhättan även på lördagar. 

Linje 712 Dals Rostock-Brålanda-Trollhättan

Från och med den 13 december går linje 712 även mellan Dals Rostock och Mellerud.  

Linje 720 Mellerud-Åsensbruk-Håverud

Linjesträckningen för linje 720 förändras så att bussen inte kör runt sjön Ånimmen när den ska mot Mellerud efter att ha stannat i Håverud. Linjen kör istället samma väg tillbaka till Mellerud som den kom. Hållplatserna Bäcken, Linddalen, Upperud Slussen och Dalslands museum dras in. De kunder som idag reser från någon av dessa hållplatser hänvisas till Närtrafik. Syftet med förändringen är att snabba upp linje 720 vilket ger boende i framförallt Åsensbruk en betydligt snabbare resväg till och från Mellerud.

Linje 730 Bengtfors-Uddevalla-Göteborg

Linje 730 får ett utökat utbud mellan Bengtsfors och Uddevalla.  Linje 730 kör inte längre till Göteborg utan hållplats Kampenhof i Uddevalla blir ändhållplats för samtliga avgångar. Linje 730 stannar inte vid hållplatserna Torp Terminalen, Ljungskile station, Kungälvsmotet och Nils Ericson Terminalen. För de kunder som idag reser till och från Göteborg hänvisar vi till byte till tåg i Uddevalla (linje 730 kommer att ha passning med tåget). Genom denna åtgärd kan vi erbjuda vi fler resmöjligheter inom Dalsland och till och från Uddevalla. För de kunder som mister sin direktresa till Göteborg erbjuder vi även fortsättningsvis ett bra utbud med tåg mellan Göteborg och Uddevalla. 

Linje 774 Åmål - Säffle

Linje 774 får ändrad linjesträckning och kör endast mellan Åmål-Säffle istället för  Säffle resecentrum – Sporthälla – Säffle resecentrum.

Linje 775 Ed - Bengtsfors - Åmål

Ett antal avgångar på linje 775 tidigareläggs med ca 5 minuter. 

Linje 822 Ljungskile-Uddevalla

Hållplats Sundskogen byter namn till Sundstrand. 

Linje 839 Gårvik-Torreby-Munkedal

En avgång tidjusteras för att bättre passa med tåget vid Munkedals station. Linje 839 från Munkedal station mot Gårvik kl. 12.20 startar vid Kungsmarksskolan och kör därefter till Munkedal station. 

Linje 845 Grundsund-Fiskebäckskil-Bokenäs-Uddevalla

Tidtabellen tidjusteras för att bättra anpassas till färjan vid färjeläget Östersidan. 

Linje 866 Bohus Malmön-Amborsröd-Kungshamn

Linje 866 utökas med två anropsstyrda avgångar på dagtid. 

Linje 878 Tanumshede-Grebbestad

Linje 878 utökas till att köra på helger, även vintertid, mellan cirka kl.09.00-18:00. 

Linje 882 Backa-Tanumshede-Lur-Strömstad

Linje 882 kör via hållplats Tanums Shoppingcenter vilket gör att restiden för linjen förlängs något samtidigt som det blir fler resmöjligheter till shoppingcentret. Vid hållplats Tanums Shoppingcenter finns även möjlighet till byte till linje 871. 

Linje 885 Västbacken-Sannäs-Tanumshede

Den anropsstyrda linje 885 dras in på grund av lågt resande. De kunder som idag reser med linje 885 hänvisas till övriga linjer eller Närtrafik.

Linje 893, 894 och 895 i Strömstad 

Idag körs inte linjerna under de dagar då skolorna håller stängt. Vi utökar trafiken och kör fler dagar om året (ytterligare 10 dagar per år). 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val