Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Skaraborg

1 Express Skövde – Trollhättan
På vardagar får linjen tre nya turer i varje riktning mellan Lidköping och Skövde, samt en ny direktresa i varje riktning mellan Trollhättan och Lidköping, som inte går via Grästorp.

Får även fler turer på helgerna, i form av tre nya turer i varje riktning mellan Skövde och Trollhättan samt en ny tur i varje riktning mellan Lidköping och Skövde.

Förstärkningsturerna på eftermiddagar blir fasta turer i tidtabellen.

De nya turerna gör att fler får möjlighet att resa med linje 1 Express, både till skola eller arbete och på fritiden. Dessutom blir det smidigare att byta med tåg i Skövde.

Linje 303 Tidaholm – Skövde
På vardagar får linjen två nya turer i båda riktningarna, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. De nya turerna går inte via Ekedalen och minskar väntetiderna vid byte med tåg och andra bussar i Skövde.

Linje 400 Tibro – Skövde
Får en ny tur i varje riktning på vardagseftermiddagar, som minskar väntetiderna vid byte mellan tåg och buss i Skövde.

Linje 402 Hjo – Skövde
På vardagar får linjen nya turer i båda riktningarna, en på förmiddagen och en på eftermiddagen som minskar väntetiderna vid byte mellan tåg och buss i Skövde.

LInje 406 Hjo-Brandstorp/Fagerhult
Inga turer körs längre via väg 2855. Följande hållplatser dras in:

Piltabolet
Rolösa
Överryd
Backabo
Granbolet
Torp Gate
Gate kvarn

Linje 511
Linje 511 trafikerar inte längre hållplats Brommösund, kunder hänvisas till hållplats Djupbroliden.

Linje 512 Mariestad – Hova
På vardagar får linjen en ny tur i varje riktning på eftermiddagen. Turen från Mariestad kommer att gå ungefär samma tid som tåget gjorde fram till december 2013 och passar bra för byten från stadsbussarna i Mariestad.

Falköpings stadstrafik

Linje 1 och 2 i Falköping får fler turer på vardagar och kommer ni att köra var tjugonde minut hela dagen mellan 09.30 och 15.00. De tätare turerna gör också att det blir enklare att byta med tåg och andra busslinjer.

Lidköping stadstrafik

Linje 1 i Lidköping får fler turer på vardagar och kommer nu att köra var tjugonde minut. De tätare turerna gör också att det blir enklare att byta med tåg och andra busslinjer.

Linje 1 får även en delvis ny körväg som går via Ågårdsskogens vårdcentral, i stället för linje 2 som går dit idag. Nya hållplatser på linje 1 blir Lidåkersgatan och Vävaregatan.

Hållplatser som dras in på grund av den ändrade linjesträckningen är:

Härenegatan, resenärer hänvisas till Lidåkersgatan eller Vävaregatan

Solhaga, resenärer hänvisas till Husabygatan eller Östbygatan

Prostgatan, resenärer hänvisas till Husabygatan

Majorsallén, resenärer hänvisas till Lidåkersgatan eller Östbygatan

Lovisagatan, resenärer hänvisas till Sofiagatan eller Östra Margretelund

Norra Margretelund, resenärer hänvisas till Fridhemsparken

Margretelund, resenärer hänvisas till Östbygatan

Hållplats Reginagatan byter namn till Sofiagatan.

Linje 2 i Lidköping kommer inte längre köra till Ågårdsskogens vårdcentral.

Skövde Stadstrafik

I Skövde stadstrafik görs flera förändringar, bland annat startar en ny linje.

Linje 1 får en ny körväg via Fabiansrondellen och kommer att köra var femtonde minut fram till 18-tiden på vardagar. Den nya restiden gör det lättare att hålla tidtabellen och att resan mellan Skultorp och Resecentrum går snabbare.

Hållplats Hertig Johans Torg dras in på linje 1, därmed kommer hållplatsen inte längre att trafikeras av någon busslinje. Anropsstyrda linje 21 samt Närtrafik kommer fortfarande att trafikera hållplatsen, observera att endast läge C (på östra sidan av Rådhusgatan) kommer att finnas kvar och angöras av denna trafik.

Linje 7 är en ny linje som kör mellan Hentorp och Resecentrum. Linjen, som går var femtonde minut fram till 18-tiden på vardagar, startar vid den nya hållplatsen Vråkvägen och kör bl.a. via Annero, Hallenbergsrondellen och Stadshuset.

Linje 10 är en nygammal linje som tar över kväll- och helgturerna på linje 1. Kör mellan Skultorp och Sjukhuset via bland annat Hentorp och Resecentrum. Kör samma väg som linje 1.

Skara stadstrafik

Får en ny linje mellan Skaraberg, Busstationen och Lilla Hindsbo som kommer att köra två gånger i timmen på vardagar kl. 06-18 och lördagar kl. 09-14.

Den nya linjen kompletteras även med tre nya anropsstyrda linjer mellan Vårdcentrum, Marie Kyrkogård, Hospitalsgården och Busstationen.

Servicelinjerna 1 och 2 läggs ner, i stället hänvisar vi till den nya busslinjen och de tre nya anropsstyrda linjerna. Vissa resenärer kommer att få längre till sin hållplats, men med den nya busslinjen blir det lättare att arbets- och studiependla både för de som pendlar inom Skara och de som ska vidare med övrig regiontrafik. 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val