Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Hur flyttar jag en period- eller kontoladdning med Autoladda från ett Västtrafikkort till ett annat?

Du kan få hjälp att flytta din laddning från ett kort till ett annat i någon av våra Västtrafikbutiker, men först måste du avaktivera Autoladda. Du påbörjar avaktiveringen genom att göra en avbeställning på Mina sidor under ”Mina Västtrafikkort”. Klicka på det gröna fältet vid autoladda där det står ”PÅ” och följ sedan instruktionerna. Du får en bekräftelse via e-post. 

- Om du autoladdar period måste du avbeställa senast 8 dagar innan din nuvarande period går ut, för att nästkommande betalning inte ska hinna genomföras. 

- Om du autoladdar kontoladdning så kan du avbeställa när som helst. 

Avbeställningen av Autoladda tar upp till 7 dagar. När 7 dagar har passerat är avbeställningen klar och du kan då slutföra avaktiveringen genom att visa upp ditt Västtrafikkort för en kortläsare på ett fordon, hos ett ombud eller i en Västtrafikbutik. Från det att du visat kortet för en kortläsare tar det upp till 48 timmar innan Autoladda är avaktiverat och visas som ”AV” på Mina Sidor (du kan själv logga in och kontrollera status). När Autoladda visas som ”AV” kan du besöka en Västtrafikbutik och föra över laddningen till ett annat kort. 

Vill du ha Autoladda på ditt nya Västtrafikkort så beställer du det enligt ordinarie tillvägagångssätt. Kortet måste vara registrerat på Mina Sidor, om det inte redan är registrerat kan du göra det själv under ”lägg till Västtrafikkort”.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val