Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Autoladda stängs ner

Därför stängs Autoladda ner

Från och med årsskiftet 2017/18 kan du inte längre autoladda ditt Västtrafikkort. I grund och botten handlar det om att använda Västtrafiks resurser på ett ansvarsfullt sätt. Autoladdatjänsten är byggd med gammal teknik och drabbas relativt ofta av tekniska störningar. Vi skulle behöva bygga om hela tjänsten från grunden för att få den att fungera på ett bra sätt. Och det vore inte kostnadseffektivt.

Nu när vi har appen Västtrafik To Go kan vi ge ännu bättre service om du istället köper din biljett i mobilen. Du slipper hålla reda på ett Västtrafikkort, slipper sätta in pengar i förväg och kan köpa biljett precis var och när du vill. Dessutom får du samma låga pris som med kontoladdning när du köper enkelbiljett. 

Så här enkelt avbeställer du Autoladda:

1.

Logga in på Mina sidor på vasttrafik.se.

2.

Välj "Mina Västtrafikkort".

3.

Dra knappen för Autoladda till AV.
(Självklart kan du resa upp hela laddningen du redan betalat för.)

Logga in på Mina sidor

Bra att veta när du avbeställer

Att avsluta Autoladda tar upp till sju dagar. När sju dagar har passerat måste du visa upp ditt Västtrafikkort mot en kortläsare på fordon, hos ett ombud eller i en Västtrafikbutik för att avbeställningen ska slutföras. Därefter kan det ta upp till 48 timmar innan statusen för ditt Västtrafikkort uppdateras på Mina Sidor.

Om du autoladdar kontoladdning kan du avbeställa när som helst. Om du autoladdar periodkort måste du avbeställa senast 8 dagar innan din nuvarande periodladdning går ut, för att nästkommande betalning inte ska hinna genomföras.

Du får en kvittens via e-post när du avbeställer. 

Läs mer

Frågor och svar om Autoladda

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val