Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Kontoladdning

För dig som åker med oss lite då och då blir det snabbt billigare att ha en kontoladdning än att köpa enkelbiljetter. Du kan ladda ditt kort med mellan 100 och 1500 kr. 

Köp ett kort

Första gången du köper ett kort med kontoladdning betalar du en pant på 50 kronor. Den kan sedan användas om du någon gång skulle ha för lite pengar på kortet. Här köper du ditt kort. Panten får du tillbaka i kontanter eller på ditt bankkonto, men inte pengarna som laddats på kortet. 

Mer om våra köpvillkor

Du räknas som ungdom och reser billigare fram tills dess att du fyller 20 år. Barn under 7 år åker gratis i sällskap. Barn får resa ensamma från det att de fyllt 6 år, men ska då ha en egen giltig biljett (ungdom). 

Mer om Västtrafiks åldersgränser

Ladda ditt kort

Du kan ladda med valfritt jämnt hundratal. Laddar du på något av våra försäljningsställen, så spara kvittot tills du ser att pengarna laddats på. Som mest kan du ha 1500 kr på kortet.

Så här betalar du ombord

Om du reser inom en zon gör du så här:

Visa ditt kort mot den blå eller gula kortläsaren ombord, eller den svarta framme hos föraren. Ett pip hörs. Klart!

Mer om hur du betalar med kontoladdning

Bytestider

En zon: 90 minuter från att du checkat in.

Flera zoner: 90 minuter i första zonen, därefter 90 minuter från att du checkar ut i varje ny zon. Så länge du gör det inom 180 minuter från resans start.

Vad kostar resan?

Det enklaste sättet att räkna ut vad din resa kostar är att gå till vår reseplanerare och söka resan där. Tryck sedan på Pris-knappen för att se pris. Om det inte visas något pris för kontoladdning så beror det på att du inte kan resa med kontoladdning där. Detta gäller främst tågresor som inte går med Västtågen.

Hitta priset i reseplaneraren

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val