Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Beroende på vilken typ av färdbevis du reser med är villkoren lite olika. Här kan du läsa mer om vad som gäller för kontoladdning.

Du reser alltid i mån av plats.

Byten och reklamationer

Du kan inte återlösa eller byta en kontoladdning och eventuella pengar som finns insatta på kortet får du inte tillbaka. Men. Om du däremot har pengar kvar på kortet och vill köpa en annan typ av laddning, till exempel ett periodkort, kan du använda pengarna till den nya laddningen genom att fylla på kortet tills det räcker till att betala hela priset av ett annat färdbevis. (Det går alltså inte att göra delbetalningar, utan hela beloppet för den nya laddningen måste finnas på kortet.)

Alla byten och reklamationer sker i någon av våra Västtrafikbutiker. Kvittot måste alltid visas upp för att styrka köpet.

Pant

Första gången du köper en kontoladdning får du betala en pant på 50 kronor. Panten betalas tillbaka kontant i någon av våra Västtrafikbutiker när du väljer att avsluta kontot. Du kan även få panten insatt på ditt bankkonto genom att skicka in en särskild pantblankett. Den hittar du här på hemsidan eller hos kundservice. Skulle saldot ligga på minus, drar Västtrafik av skulden från panten och återbetalar mellanskillnaden.

Blankett för återbetalning av pant

Betala rätt pris

Du räknas som skolungdom och ska betala ett lägre pris fram tills dess att du fyller 20 år. Säg till när du köper ditt kort för första gången. Barn under 7 år åker gratis i sällskap. Barn får resa ensamma från det att de fyllt 6 år, men ska då ha ett eget, giltigt färdbevis.

Giltighet

Kontoladdning som inte används eller laddats om med pengar inom 3 år från sista användningstillfället kommer att avslutas. När kortet är avslutat kan du varken få tillbaka eventuellt kvarvarande saldo eller pant.

Spara kvittot!

När du laddar ditt kort, spara alltid kvittot tills du ser att pengarna laddats på ordentligt.

Relaterade sidor

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val