Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Kontoladdning

Byten och återköp

Du kan inte byta eller återlösa en kontoladdning och pengar som finns på kortet återbetalas inte. Om du däremot har pengar kvar på kortet och vill köpa en annan typ av laddning, till exempel en period, kan du använda pengarna till den nya laddningen genom att fylla på kortet tills det räcker till att betala hela priset av ett annat färdbevis. (Det går alltså inte att göra delbetalningar, utan hela beloppet för den nya laddningen måste finnas på kontoladdningen.)

För tjänsten autoladda gäller särskilda villkor. Köpvillkor för autoladda (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

Pant

Första gången du köper en kontoladdning får du betala en pant på 50 kronor. Panten betalas tillbaka kontant i någon av våra Västtrafikbutiker när du väljer att avsluta kontot. Du kan även få panten insatt på ditt bankkonto genom att skicka in en särskild pantblankett. Den hittar du här på hemsidan eller hos kundservice. Skulle saldot ligga på minus, drar Västtrafik av skulden från panten och återbetalar mellanskillnaden.

Blankett för återbetalning av pant

Blankett för återbetalning av pant (företagskunder)

Betala rätt pris

Du räknas som ungdom och ska betala ett lägre pris fram tills dess att du fyller 20 år. Säg till när du köper ditt kort för första gången. Barn under 7 år åker gratis i sällskap. Barn får resa ensamma från det att de fyllt 6 år, men ska då ha ett eget, giltigt färdbevis.

Spara kvittot!

När du laddar ditt kort, spara alltid kvittot tills du ser att pengarna laddats på ordentligt.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val