Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Enkelbiljetter

Köp och betalning av enkelbiljett

Du kan köpa enkelbiljett i alla försäljningskanaler utom via tjänsten Autoladda samt på bussar i Göteborg, Partille och Mölndal. Du kan få den i form av en pappersbiljett eller ett västtrafikkort. Till din mobila enhet kan du få en mobilbiljett via appen Västtrafik To Go.

Aktivera enkelbiljett

En pappersbiljett och mobilbiljett blir aktiverad och börjar gälla vid köpet.

Biljetter på Västtrafikkort börjar gälla när de visas för en kortläsare och de måste aktiveras inom 365 dagar från köpet.

Giltighet för enkelbiljett

Giltigheten för din biljett, räknat från köpet, är 90 minuter om du reser i en zon och 180 minuter om du reser mellan flera zoner.

Det står på biljetten i vilken eller vilka zoner den gäller.

Om du reser mellan zoner får du inte passera en zon dit slutpriset från din startzon är högre än priset för den biljett som du redan har köpt.

Övergångsbiljett

Med köp av en övergångsbiljett kan du vidga giltigheten av en enkelbiljett till fler zoner (gäller inte mobilbiljett). Du måste göra köpet innan du har passerat den första zonen och inom bytestiden för din enkelbiljett. Bytestiden räknas från den biljett som du senast köpt. Enkelbiljetten blir delbetalning när du köper en övergångsbiljett.

Övergångsbiljett går inte att köpa för att vidga giltigheten för biljetter köpta i appen Västtrafik To Go.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val