Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Periodkort

Byten och återköp

Du måste aktivera perioden på ditt kort inom 180 dagar, annars är den förbrukad. Vi återköper periodkort giltiga för 90 respektive 365 dagar. 1- och 3-dygnsbiljetterna samt 5-resorskort återköps inte.

En period som inte aktiverats kan bytas inom 180 dagar från köptillfället.

En period som är aktiverad kan reklameras eller bytas mot en annan period i våra Västtrafikbutiker inom 24 timmar från det att du köpt laddningen. Vi tillåter inga byten eller återköp på kort som inkommer 24 timmar efter aktiveringstillfället med undantag om vi förändrar trafikutbudet mer än du med fog kunde förutsätta vid köpet. Förändringen ska också vara av väsentlig betydelse för dig. I sådana fall kan periodkort återköpas och du får tillbaka det som återstår vid återköpstillfället.

Periodkort giltiga för 90 och 365 dagar återköps enligt särskild avräkning.

För tjänsten autoladda gäller särskilda villkor. Köpvillkor för autoladda (pdf-fil, öppnas i nytt fönster) 

Betala rätt pris

Som ungdom betalar du ett lägre pris. När du köper ett periodkort räknas du som ungdom fram tills dess att du fyller 20 år. Säg till när du köper kortet för första gången och varje gång du laddar det. Barn under 7 år åker gratis i sällskap. Barn får resa ensamma från det att de fyllt 6 år, men ska då ha ett eget, giltigt färdbevis.

Studentrabatt

Du som är student och över 20 år tillåts resa med periodbiljett giltig i 90 eller 30 dagar utställt till ungdom. För att få ta del av rabatten måste du kunna uppvisa giltig id-handling och studentlegitimation vid restillfället. Studentlegitimationen måste vara från Studentkortet eller Mecenat och ha Västtrafiks, Skånetrafikens eller Stockholms Lokaltrafiks logotyp på. 

Du måste kunna visa att du har ett giltigt periodkort, även när det inte finns kortläsare ombord

Västtrafik samarbetar med andra trafikföretag, till exempel SJ, och då är det inte alltid det finns kortläsare ombord. Du måste ju ändå kunna visa att du har ett giltigt färdbevis, så se till att du har en kortinspektion och förvara det tillsammans med kortet. Om din period inte är aktiverad kan du be om en kortinspektion på alla Västtrafiks fordon eller hos vår kundservice. Är perioden aktiverad kan du få din kortinspektion på vilket försäljningsställe som helst.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val