Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Provåkarkort

Provåkarkort är ett periodkort som används i samband med olika former av kampanjer där kunder får ett erbjudande om att provåka med Västtrafik. Kortet är laddat med Region runt och gäller för obegränsat resande med alla Västtrafiks fordon i hela Västra Götaland. Kortet är giltigt i 14 dagar efter att det aktiverats.

Aktivera kortet direkt på våra fordon

1. Visa kortet för kortläsaren ombord så aktiveras ditt kort automatiskt.
2. När du gör din aktivering startar din period med 14 dagars fritt resande.

Kortet är en värdehandling (825 kr). Det är personligt och får inte säljas vidare.Om det säljs vidare har Västtrafik rätten att spärra kortet.

Kortinspektion för att resa med Öresundståg, SJ, Tågab och NSB

Förutom att kortet gäller på alla våra fordon kan du också resa med Öresundståg och vissa tåg som körs av SJ (inte snabbtåg och InterCity tågnummer 100–109, 10106, 10108 och 10109), Tågab och NSB. Eftersom dessa tåg saknar Västtrafiks kortläsare behöver du en kortinspektion att visa för tågvärden tillsammans med ditt Västtrafikkort. Om din period inte är aktiverad kan du be om en kortinspektion på alla Västtrafiks fordon eller i våra Västtrafikbutiker. Är perioden däremot aktiverad kan du be om en kortinspektion på något av våra försäljningsställen. Ta gärna för vana att alltid ha med dig kort och kortinspektion i plastfickan du får med kortet.

Res fyra, betala för en

Du som är 20 år eller äldre och reser med periodkort för vuxen eller lågtrafik får ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad på alla Västtrafiks fordon inom Västra Götalands län och Kungsbacka kommun.

Perfekt för dig som upptäckt fördelarna med att pendla till jobbet med periodkort och som enkelt vill kunna ta med dig barnen på helgens utflykt.

OBS! Detta erbjudande gäller inte vid resa med våra samarbetspartners (SJ, Tågab, NSB, DVVJ, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik och Värmlandstrafik) samt för resor utanför Kungsbacka kommun och Västra Götalands län.

Ladda om kortet och fortsätt resa med oss

När du provåkt är det lätt att fortsätta dina goda resvanor. Ladda enkelt om ditt kort i våra Västtrafikbutiker eller hos något av försäljningsställen. Välj själv vilken laddning som passar dig bäst:

Kontoladdning - Ett förutbestämt belopp som minskar för varje resa du gör.
Periodkort - Fritt resande i ett område under en specifik tidsperiod.

Autoladda och Förlustgaranti

Bli medlem på Mina sidor redan idag för att ta del av smarta tjänster som Autoladda och Förlustgaranti. När du registrerar dig och ditt kort aktiveras din förlustgaranti. Det är en kostandsfri tjänst som innebär att du får ett nytt kort med samma värde som fanns på det kort du blev av med. 

Du kan dessutom aktivera vår smarta tjänst Autoladda, det gör du enkelt på Mina sidor. Då behöver du aldrig oroa dig för om du har pengar och laddning kvar på kortet. 

Mer information om hur Autoladda fungerar

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val