Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Frågor och svar om skolkort

  • Kontakta din skolexpedition som spärrar ditt kort och beställer ett ersättningskort. Grundskoleelever i Göteborg ska i vissa stadsdelar istället kontakta den egna stadsdelen. 

    Tänk på att leta efter ditt kort noga innan, så att du slipper betala den avgift som skolor tar ut för ett ersättningskort.

  • Då måste du lämna tillbaka kortet till skolan för att du inte ska bli ersättningsskyldig. Om du flyttar avgör skolan om du får fortsätta att ha skolkort eller inte.

  • Om du går i grundskolan får du resa till skolan utan ditt kort. När du kommit fram ska du besöka skolexpeditionen som kan erbjuda dig en ”Biljett för hemresa”.  Om du går i gymnasiet och reser utan skolkort måste du betala dina resor till skolan själv.

  • Be föraren om hjälp. Om kortet är defekt kan du få en tillfällig biljett som du sedan tar med dig till din skolexpedition. De beställer ett nytt skolkort till dig. På vissa fordon har personalen inte möjlighet att hjälpa dig. Då ska du kontakta skolexpeditionen som erbjuder dig ett "Tillfälligt skolkort" som du kan använda tills ditt nya kort kommer.

  • Det är upp till varje kommun/skola om de erbjuder den tjänsten. 

    Hör med din skolexpedition om vad som gäller för din skola.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val