Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Periodkort

Ett obegränsat antal resor under en begränsad tid. Perfekt för dig som reser ofta.

De vanligaste periodkorten gäller 30 dagar från första resdagen och då du aktiverar ditt kort mot kortläsaren. Men det finns många olika varianter.

Hitta rätt kort

Sök din resväg i reseplaneraren för att få fram vilket periodkort som passar dig bäst. 

Alla periodkort och priser

Köpa och ladda kort

Flexibelt eller fast startdatum?

De flesta periodkort har så kallad flexibel start.  Det betyder att de aktiveras första gången kortet visas mot kortläsaren ombord. Vissa periodkort har fast startdatum. Det innebär att du själv väljer vilken dag du vill att perioden ska börja gälla i samband med att du köper ditt kort. Mer om detta hittar du under varje periodkorts egen sida.

Du har 180 dagar på dig att börja resa med ditt periodkort. Vi återköper inte periodkort 30 dagar, men det går bra att byta om du inte börjat resa med kortet.

När det inte finns kortläsare ombord

Vid beställningsresa eller resa ihop med någon av våra samarbetspartners finns det inte alltid kortläsare ombord. Du måste ju ändå kunna visa att du har ett giltigt färdbevis, så se till att du har en kortinspektion som du förvarar tillsammans med kortet. Om din period inte är aktiverad kan du be om en kortinspektion på alla Västtrafiks fordon eller i våra Västtrafikbutiker. Är perioden däremot aktiverad kan du be om en kortinspektion på något av  våra försäljningsställen.

Res 4, betala för 1

Du som är 20 år eller äldre och reser med periodbiljett för vuxen eller lågtrafik eller 1-3 dygnsbiljett får ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad på alla Västtrafiks fordon inom Västra Götalands län och Kungsbacka kommun. 

Detaljerad information om erbjudandet.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val