Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Periodkort

Ett obegränsat antal resor under en begränsad tid. Perfekt för dig som reser ofta.

De vanligaste periodkorten gäller 30 dagar från första resdagen och då du aktiverar ditt kort mot kortläsaren. Men det finns många olika varianter. För information om vilket periodkort som passar din resväg, sök din resa i reseplaneraren.

Lista med alla periodkort och priser

Här kan du köpa och ladda ditt kort

Du köper kortet på något av våra försäljningsställen. Sedan kan du ladda samma kort om och om igen på ett försäljningsställe eller Autoladda det via Mina sidor här på hemsidan. Tjänsten Autoladda kan beställas för de periodkort som gäller i 30 dagar. På Mina sidor kan du även registrera ditt kort. Då får du ett nytt om du tappar det. För korten gäller följande köpvillkor.

Mer om hur Autoladda fungerar

Res fyra, betala för en

Du som är 20 år eller äldre och reser med periodkort för vuxen eller lågtrafik får ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad på alla Västtrafiks fordon inom Västra Götalands län och Kungsbacka kommun. 

Perfekt för dig som upptäckt fördelarna med att pendla till jobbet med periodkort och som enkelt vill kunna ta med dig barnen på helgens utflykt. Kom ihåg att ha med id-handling på resan för att kunna styrka din ålder. 

OBS! Detta erbjudande gäller inte vid resa med SJ, Tågab, NSB, DVVJ, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik och Värmlandstrafik samt för resor utanför Kungsbacka kommun och Västra Götalands län.

Flexibelt eller fast startdatum?

De flesta periodkort har så kallad flexibel start, det vill säga de aktiveras första gången de visas mot kortläsaren ombord. Vissa periodkort har fast startdatum. Det innebär att du själv väljer vilken dag du vill att perioden ska börja gälla i samband med att du köper ditt kort. Mer om detta hittar du under varje periodkorts egen sida.

Du har 180 dagar på dig att börja resa med ditt periodkort. Vi återköper inte periodkort 30 dagar, men det går bra att byta om du inte börjat resa med kortet.

Du måste kunna visa giltigt periodkort, även när det inte finns kortläsare ombord

Vid beställningsresa eller resa ihop med någon av våra samarbetspartners finns det inte alltid kortläsare ombord. Du måste ju ändå kunna visa att du har ett giltigt färdbevis, så se till att du har en kortinspektion som du förvarar tillsammans med kortet. Om din period inte är aktiverad kan du be om en kortinspektion på alla Västtrafiks fordon eller i våra Västtrafikbutiker. Är perioden däremot aktiverad kan du be om en kortinspektion på något av  våra försäljningsställen.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val