Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Västtrafikkortets giltighet

Västtrafikkort slits när de används och måste efter ett antal år bytas ut. Varje kort har ett sista giltighetsdatum. Själva plastkortet och elektroniken i kortet blir slitet. Därför kan ditt kort sluta fungera trots att du har pengar eller dagar kvar. Här ser du flera olika sätt att ta reda på hur länge ditt kort gäller.

Västtrafikkort som köpts före november 2012 har 5 års giltighet. Kort som köpts efter november 2012 har 11 års giltighet. .

Här kan du kolla direkt hur länge ditt kort gäller. Fyll bara i ditt kortnummer i sökrutan.

När ditt kort håller på att bli för gammalt får du också information här.

Kvittot: (se bild)
Kortinspektioner: (se bild)
Mina sidor: Gå med på Mina sidor och registrera ditt kort, så håller vi reda på giltighetstiden och skickar dig ett brev när kortet är på väg att sluta fungera.
Kortläsaren ombord: Om du har kontoladdning - 40 dagar innan ditt kort kommer att sluta fungera visas en varningstext längst ner på skärmen på kortläsaren.
Bild: Ditt kort är snart utgånget.
Om du har periodladdning - 30 dagar innan ditt kort kommer att sluta fungera visas en varningstext längst ner på skärmen på kortläsaren.
Bild: Kortet giltigt till 2012-04-30

Om kortets giltighetstid håller på att gå ut eller har gått ut 

När sista giltighetsdatumet för ditt kort närmar sig eller har passerat kan du byta ut det direkt i någon av våra Västtrafikbutiker. Personalen ger dig ett nytt kort med samma värde som ditt gamla kort hade. 

Om du inte har möjlighet att besöka någon av våra butiker kan du lämna ditt kort till en förare eller ett försäljningsombud som ger dig en tillfällig biljett. Du får sedan ett nytt kort hemskickat med samma värde som ditt gamla kort hade.  

När du ska ladda på ett äldre kort

Om du ska ladda på ditt kort och det är 180 dagar eller mindre dagar kvar till kortet upphör så kommer du inte att kunna ladda på en periodladdning, utan du får laddningen på ett nytt kort. Om du har en kontoladdning och det är 40 dagar kvar på kortets giltighet kommer du att få välja om du vill ladda på det gamla kortet eller byta till ett nytt.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val