Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Jobba hos oss

 

Vill du jobba hos Västtrafik? 

Här hittar du våra lediga tjänster.

Jobba hos våra partnerföretag

Yrkesgrupper som exempelvis förare, tågvärdar och biljettkontrollanter är anställda hos våra partnerföretag. Vänd dig till något av våra partnerföretag om du är intresserad av att arbeta i någon av de nämnda yrkesgrupperna.Vi upphandlar all trafik som körs och vi har avtal med många partnerföretag både vad gäller den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga tåg, spårvagn, buss och båt, och den särskilda kollektivtrafiken som omfattar anropsstyrd trafik.

Verksamhetsutvecklare intranät

Vi söker en verksamhetsutvecklare som vill utveckla dagens intranät till att bli vår digitala arbetsplats. Du kommer också vara med och utveckla nya interna digitala kanaler som skapar förutsättningar till samarbete och bättre kundmöten.

Rollen innebär ansvar för utveckling och förbättring genom att samla in behov, sälja in och förankra planer i övriga organisationen. Vi ser gärna att du är en kreativ och driven person. Du har ett strukturerat arbetssätt samt en god kommunikativ förmåga.

Välkommen med din ansökan senast 16 juni.

Användbarhetsambassadör

Vi söker efter en användbarhetsambassadör. I den rollen kommer du att utveckla befintliga digitala lösningar, men även vara med och ta fram nya. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt tillsammans med produktägare och verksamhetsspecialister inom IT, UX-designers, grafiska designers och redaktörer.
Du bör ha en högskoleutbildning, gärna inom UX/Service design/MDI. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av användarbarhetsarbete med analys och design, arbetat med agil systemutveckling, ledning av workshops samt tidigare arbetat i en större organisation.
Välkommen med din ansökan senast 16 juni.

Projektledare

Just nui söker vi en projektledare till vår enhet Marknad och kommunikation som vill ansvara för att identifiera, leda och koordinera genomförandet av såväl interna som externa kommunikations- och informationsinsatser. 
Inför den kommande stads- och regionsutvecklingen har Västtrafik tillsammans med Göteborgs stad och Trafikverket ett uppdrag att se till att alla som reser kollektivt fortsatt kan ta sig dit de vill på bästa sätt. Därför behöver vi nu en projektledare. 
Om du har ett stort kund- och användarfokus och förmågan att se helheten, leda och styra, kravställa och leverera - kommer du att trivas och lyckas i den här rollen.
Välkommen med din ansökan senast 16 juni.

Kommunkoordinator

Nu söker vi en kommunkoordinator. Brinner du för samhällsfrågor och för att utveckla kollektivtrafikens roll i ett hållbart samhälle? Då kanske detta är ett jobb för dig! Du arbetar i ett team som driver och utvecklar Västtrafiks samarbete med kommunerna i Västra Götaland. Teamet består av fem personer; en teamledare och fyra kommunkoordinatorer. Vi har delat upp ansvaret för regionens 49 kommuner mellan oss så att varje kommunkoordinator ansvarar för kontakten med ett visst antal kommuner. I rollen ingår bland annat att arbeta för att kommunernas samhällsplanering och kollektivtrafikens utveckling går hand i hand. 

Vi ser fram emot din ansökan! Sista ansökningsdag är 11 juni.

Projektledare/kommunikatör

Nu söker vi en projektledare med särskilt fokus på strategiska projekt och ledarkommunikation till vårt team Internkommunikation i Göteborg. I dina arbetsuppgifter ingår att

• ha det strategiska och operativa ansvaret för interna kommunikationsinsatser. 

• ta fram kommunikationsplaner, planera och genomföra aktiviteter. 

• delta i att utveckla internkommunikation som område. 

• ta fram och producera internt utbildningsmaterial, mallar och instruktioner.

Vi ser att du tidigare har drivit kommunikationsarbete med målgrupper på olika organisatoriska nivåer, inklusive ledning. 

Välkommen med din ansökan.

Fastighetsutvecklare till Västtrafiks utvecklingsavdelning

Nu söker vi en fastighetsutvecklare till vår utvecklingsavdelning. Som fastighetsutvecklare jobbar du med utredningar och förstudier, gestaltning, lokaliseringsstudier, markförvärv, programhandlingar och tidiga kostnadsberäkningar.

Arbetet bygger på mycket eget ansvar där du i dina projekt ska se till att driva processen framåt. Du samverkar både internt med andra team men också externt där du representerar Västtrafik. 

För att trivas i rollen är du positiv och ser lösningar på problem. För att komma framåt i dina projekt är det viktigt att du är självgående, drivande och har förmågan att bygga goda relationer och skapa långsiktiga samarbeten.

Välkommen med din ansökan senast 5 juni.

Integrationsspecialist till Västtrafiks IT avdelning

Som Integrationsspecialist kommer du ingå i Integrationscentret där ni blir tre kollegor som ansvarar för Västtrafiks integrationsplattformar, liksom utvecklarportalen https://developer.vasttrafik.se, där vi tillhandahåller öppet data.

Västtrafik har flera spännande projekt på gång där du och integration blir en viktig tillgång t.ex. kombinerade mobilitet. I tjänsten ingår utveckling, drift och förvaltning av tekniska plattformar för integration och API:er. Rollen innebär mycket kontakter internt och externt med utvecklare, driftspersonal, systemspecialister med flera. Västtrafik är även arrangörer samt medverkar i events såsom Hackathons för att skapa innovation och mötesplatser för intresserade parter.

Välkommen med din ansökan senast 26 maj.


Varje dag reser 390 000 personer med Västtrafik och vår bransch står inför många nya och spännande utmaningar. Var med i arbetet med att fördubbla det kollektiva resandet i Västra Götaland till år 2025.

Serviceinriktade butikschefer till Västtrafik!

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val