Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Nya åldersgränser och ny studentrabatt

2015-12-07 kl 10:30

Buss i natttrafik

Från och med den 3 januari 2016 förändras våra åldersgränser och vi lägger till en studentrabatt som inte funnits innan. Priserna höjs samtidigt med i genomsnitt 5 procent. 

Enklare med nya åldersgränser

Åldersgränserna ändras så att de blir tydligare och enklare. 

Detta gäller efter den 3 januari 2016

Ungdom: Du räknas som ungdom och betalar ungdomspris på alla biljetter fram tills du fyllt 20 år. 
Vuxen: Du räknas som vuxen och betalar vuxenpris på alla biljetter från dagen du fyllt 20 år. 

Allt du behöver veta om de nya åldergränserna. 

Studentrabatt på periodkort

I samband med att åldersgränserna ändras inför vi en studentrabatt på 25 % i samband med vårterminens start 2016. Det innebär att du som är student kan köpa periodkort 30 dagar eller 90 dagar till ungdomspris. Du säger helt enkelt att du vill köpa ett periodkort till ungdomspris vid köptillfället. Ungdomspriset är 25 % lägre än vuxenpriset.

Det hela innebär ett betydligt billigare pris för dig som är student och över 26 år, ungefär samma pris för dig som är student och mellan 20 och 26 år, och dyrare pris för dig som inte är student och är över 20 år.

Allt du behöver veta för att använda studentrabatten.

Så påverkas du av förändringarna

En 20-årig arbetande ungdom betalar idag ungdomspris på periodkort. Efter januari räknas 20-åringen som vuxen och betalar istället vuxenpris. Det blir helt enkelt dyrare.

En 24-årig student betalar idag ungdomspris på periodkort. Efter januari räknas 24-åringen som vuxen men kan i samband med vårterminens start använda studentrabatten och köpa periodkort till ungdomspris. 

En 27-årig student betalar idag vuxenpris på periodkort. Vid vårterminens start kan den 27-åriga studenten utnyttja studentrabatten och köpa periodkort till ungdomspris. Det blir helt enkelt billigare. 

Nya priser

Våra priser höjs med i genomsnitt fem procent från och med den 3 januari 2016. Pengarna ska bland annat finansiera den fortsatta utbyggnaden och utvecklingen av kollektivtrafiken i Västsverige. 

Nya priser på periodkort

Nya priser på enkelbiljetter 

« Tillbaks till nyhetslista

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val