Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Angered Resecentrum

Växande knutpunkt i nordost

Angered är en expansiv stadsdel i nordost och Angered centrum är med sina tre spårvagnslinjer och ett tiotal busslinjer ett viktigt nav i kollektivtrafiken.

Varje år görs ungefär 12 miljoner resor till eller från hållplatsen och resandet fortsätter att öka. Med Angereds nya resecentrum etableras viktiga funktioner som till exempel vänthall, biljettförsäljning och café samt pauslokaler för kollektivtrafikens medarbetare.

Byggnaden ritas av Wingårdhs arkitekter och tanken är att den ska integreras med lokala aktörer och aktiviteter. Fokus är att skapa en modern knutpunkt med bättre service till våra kunder som också är en trygg och öppen mötesplats. Samtidigt vill Göteborgs stad utveckla tät bebyggelse med många olika funktioner som närsjukhus, butiker, hotell och bostäder i nära anslutning till kollektivtrafiken. Visionen för Angered är en stadsmiljö med ett rikt folkliv och många människor i rörelse.

Klart i slutet av 2018

Planerad byggstart är under slutet av 2017 och invigningen av Angered resecentrum beräknas till slutet av 2018.

Mer information om hur Angereds centrum utvecklas finns på Göteborgs stads webbplats. 

För frågor kring uthyrning och etablering kontakta Lisa Dickson Dolietis på Västtrafiks Infraavdelning:

lisa.dickson-dolietis@vasttrafik.se eller 031-62 91 28. 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val