Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Kungälv Resecentrum

Illustration: Abako

Växande område

Kungälv växer och ligger som första ort strax norr om Göteborg. Tillsammans med Kungälvs kommun har Västtrafik arbetat fram planer på ett nytt resecentrum i Kungälv. Ett nytt resecentrum i anslutning till E6 förväntas binda ihop de västra och östra delarna av Kungälv.  I nära anslutning till det planerade resecentrat pågår också stadsutvecklingsprojektet Kongahälla, som kommer bidra till ökat resande med kollektivtrafiken. Här finns planer på att skapa cirka 1000 nya bostäder blandat med cirka 37 000 kvadratmeter affärsytor för handel. 

En god bytespunkt

Resecentrum ska vara en god bytespunkt för olika sätt att förflytta sig; buss, bil, till fots eller med cykel. Miljön i resecentrum ska vara utformad med resenären i centrum, trygg och säker, där det är enkelt att orientera sig i väntan på den fortsatta resan. 

För resenärerna finns toaletter, kiosk och biljettförsäljning fördelat på två våningar. Planer finns också på ett utökat serviceutbud. Den planerade ytan för byggnaden är ca 550 kvadratmeter. Bussterminalen på nedre plan är utformad med tio hållplatslägen. På båda planen finns väntutrymmen och sittplatser för resenärerna. 

Klart våren 2018

Kungälvs resecentrum beräknas vara klart våren 2018.

För mer information besök Kungälvs kommuns webbplats.

För frågor kring uthyrning och etablering kontakta Lisa Dickson Dolietis på Västtrafiks Infraavdelning:

lisa.dickson-dolietis@vasttrafik.se eller 031-62 91 28. 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val