Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Lerum Resecentrum

Lerum resecentrum

Lerums kommun växer och är en av de största pendlingskommunerna till Göteborg. Västtrafik har tillsammans med Lerums kommun arbetat med planeringen av en ny resecentrumbyggnad. Ett nytt resecentrum i Lerum ska göra det enkelt, bekvämt och attraktivt att resa kollektivt och är därför en viktig del i planerna för att utveckla hela Lerums centrum.Lerums centrum kommer inom de närmaste åren att expandera och bygga nya bostäder, få ett tillskott av handels- och verksamhetslokaler samt en allmän upprustning av offentliga miljöer. Lerums Resecentrum blir en attraktiv och central knutpunkt och mötesplats med möjligheter till kultur och upplevelser. 


Bibliotek, kiosk och resecentrum under samma tak

Resecentrumet ska innehålla service till resenärer som reser med kollektivtrafiken, som exempelvis väntrum, reseinformation, biljettförsäljning, kiosk och café. Perronger till busshållplatser ska samlas under ett tak och på så sätt förenkla byten för resenärer med kollektivtrafiken.I nuläget planeras byggnaden i tre våningar, med resenärsfunktioner i bottenvåningen. De övre våningarna planeras innehålla bland annat bibliotek och utbildningslokaler. Resecentrumet får en total yta på cirka 7 500 kvadratmeter.

Färdigt 2019

Lerums nya Resecentrum beräknas stå färdigt under 2019. För mer information besök Lerum kommuns hemsida

För frågor kring uthyrning och etablering kontakta Lisa Dickson Dolietis på Västtrafiks Infraavdelning:

lisa.dickson-dolietis@vasttrafik.se eller 031-62 91 28.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val