Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Nyheter

Visa
 • Natten mot söndag 26 oktober lämnar vi sommartid och klockan ska vridas tillbaka en timma. Under lördagen kör vi efter lördagstidtabell med sommartid trafikdygnet ut. Det betyder att om du inte ställer om klockan förrän du kommit hem och rest klart för natten så kan du följa tidtabellen som vanligt.

 • Under perioden 28 oktober kl 04.00 till 3 november kl 04.00 genomförs ett spårarbete vid Gamlestadstorget. Det påverkar all spårvagnstrafik till och från Angered Centrum samt Kortedala och Bergsjön.

 • Fler pendelparkeringar klara

  2014-10-13 kl 09:43

  Västtrafik fortsätter att bygga pendelparkeringar inom ramen för Västsvenska paketet. I veckan öppnade fler parkeringsplatser vid Myggenäs korsväg, för några veckor sedan öppnade Kode sin utbyggnad och inom kort öppnar en ny pendelparkering vid Vägskillnaden i Härryda.

 • I december får invånarna i Fristad, Sparsör och Frufällan snabbare och bekvämare bussresor till Borås när linje 150 får ny sträckning via den nybyggda förbifart Sjöbo. Samtidigt får boende norr om Borås möjlighet att resa direkt till Resecentrum för vidare byte till regionbuss eller tåg.

 • Nu är det enklare att ansöka om resegaranti på Västtrafiks hemsida tack vare ett nytt system för hantering av kundärenden. Förändringen innebär också förkortade svarstider.

 • Nu tar Västtrafik och Lidköpings kommun nästa steg i utvecklingen av stadstrafiken i Lidköping. I december blir det lättare att resa tack vare fler avgångar och nya resmöjligheter. Syftet med satsningen är att skapa bättre bytesmöjligheter vid Lidköpings resecentrum och högre punktlighet i trafiken.

 • Nya avtal för busstrafik klara

  2014-09-01 kl 13:53

 • Högt betyg för senaste resan

  2014-08-28 kl 13:55

  Västtrafik får höga betyg av kunderna i de ombordmätningar som genomfördes under årets andra kvartal. 94 procent av de tillfrågade uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa. Alltfler tycker också att informationen vid trafikstörningar fungerar bra.

 • För att underlätta för kunderna startar Västtrafik nu försäljning av SJ-biljetter i sina butiker i Trollhättan och Skövde.

 • Västtrafiks styrelse har fattat beslut om satsningar på ny och utbyggd kollektivtrafik för 85 miljoner kronor under nästa år. Den nya trafiken börjar rulla i december 2014 och fördelas över hela Västsverige.

ReseplanerarenFler val