Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Nyheter

Visa
 • Från och med måndagen den 3 november börjar linjerna 7 och 11 köra sina vanliga vägar via snabbspåret mellan Gamlestadstorget och Centralstationen igen. Sedan april har de gått via Ejdergatan, Redbergsplatsen och Olskrokstorget på grund av ett spårarbete, men nu återtar de alltså sina ordinarie körvägar igen.

 • Ge namn åt våra nya båtar

  2014-10-31 kl 08:55

  Att köra omkring med en båt utan namn är som att be om motorhaveri och myteri. För att få tur med sig på färden måste båten heta något. Men hur kommer man på ett riktigt passande och bra namn? Det finns många teorier och regler, och inte minst skrock, som omgärdar båtars namn. Av tradition är det vanligt att döpa båtar till kvinnonamn. Eller så kan man satsa på något tema, till exempel en geografisk anknytning. Vissa menar att namnet ska innehålla sju bokstäver för att representera de sju haven.

 • Har du fått ett brev från Västtrafik där det står att "Dina 14 dagar gratisresor väntar"?

 • Idag undertecknades avtalet om att köra tågtrafiken i Västsverige av Västtrafik, Hallandstrafiken, Jönköpings länstrafik och SJ.

 • På lördag är det Alla helgons dag. Då kör trafiken som en söndag med nattrafik som lördag.

 • Under perioden 28 oktober kl 04.00 till 3 november kl 04.00 genomförs ett spårarbete vid Gamlestadstorget. Det påverkar spårvagnstrafiken till och från Angered Centrum under hela denna period samt även till Kortedala och Bergsjön under perioden 31 oktober kl 0400 till 3 november kl 0400. Buss ersätter spårvagnstrafiken på berörda sträckor.

 • Fler pendelparkeringar klara

  2014-10-13 kl 09:43

  Västtrafik fortsätter att bygga pendelparkeringar inom ramen för Västsvenska paketet. I veckan öppnade fler parkeringsplatser vid Myggenäs korsväg, för några veckor sedan öppnade Kode sin utbyggnad och inom kort öppnar en ny pendelparkering vid Vägskillnaden i Härryda.

 • I december får invånarna i Fristad, Sparsör och Frufällan snabbare och bekvämare bussresor till Borås när linje 150 får ny sträckning via den nybyggda förbifart Sjöbo. Samtidigt får boende norr om Borås möjlighet att resa direkt till Resecentrum för vidare byte till regionbuss eller tåg.

 • Nu är det enklare att ansöka om resegaranti på Västtrafiks hemsida tack vare ett nytt system för hantering av kundärenden. Förändringen innebär också förkortade svarstider.

 • Nu tar Västtrafik och Lidköpings kommun nästa steg i utvecklingen av stadstrafiken i Lidköping. I december blir det lättare att resa tack vare fler avgångar och nya resmöjligheter. Syftet med satsningen är att skapa bättre bytesmöjligheter vid Lidköpings resecentrum och högre punktlighet i trafiken.

 • Nya avtal för busstrafik klara

  2014-09-01 kl 13:53

 • Högt betyg för senaste resan

  2014-08-28 kl 13:55

  Västtrafik får höga betyg av kunderna i de ombordmätningar som genomfördes under årets andra kvartal. 94 procent av de tillfrågade uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa. Alltfler tycker också att informationen vid trafikstörningar fungerar bra.

ReseplanerarenFler val